ZETApress

hírportál

Filmszemle negyvenedszer

A 40. Magyar Filmszemle 2009. január 27-től február 3-ig tart, a vetítéseknek a Palace MOM Park, a Budapest Kongresszusi Központ, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Bem mozi adnak otthont. A nyitó- és záróünnepségre az ideitől eltérően a Budapest Kongresszusi Központban (BKK) kerül majd sor ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A versenyprogramba összesen 335 alkotás ? ebből 26 játékfilm, 120 kisjátékfilm, 152 dokumentumfilm, 28 tudományos-ismeretterjesztő film és 9 tévéfilm ? nevezett. Emellett összesen 13 alkotás ? 11 játékfilm és 2 tévéfilm ? nevezése futott be a bemutató (versenyen kívüli) szekcióba. A magas nevezési számra való tekintettel idén is elő-zsűrik tettek javaslatot a versenyprogram kialakítására, melynek keretében a döntések alapján 18 játékfilm, 30 kisjátékfilm, 32 dokumentumfilm, 12 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilm kerül vetítésre.

A játékfilmes elő-zsűri tagjai: András Ferenc, Böszörményi Zsuzsa, Győrffy Miklós, Hartyándi Jenő és Veressné Dr. Kozma Ilona. A kisjátékfilmes elő-zsűri tagjai: Balog Gábor, Cs. Nagy Sándor és Pálos György. A dokumentumfilmes elő-zsűri tagjai: Babiczky László, Boronyák Rita, Pigniczky Réka, Pölöskey István, Tóth Klári és Zalán Vince. A tudományos-ismeretterjesztő elő-zsűri tagjai: Andor Tamás, Bakos Edit és Tóth Zsolt Marcell. A tévéfilm kategóriában minden nevezett film bekerült a versenyprogramba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Vidékre is eljut a Filmszemle

Szóljon hozzá!