ZETApress

hírportál

Rejtekhely a Puskinban

A Fogadj vissza tegnapi sikere után ma este 8-kor A rejtekhely című filmmel folytatódik a MittelCinemaFest 2008 ? VI. Közép-európai Olasz Filmfesztivál a Puskin moziban. A vetítés előtt és után Pupi Avati rendezővel találkozhatunk.

1957. december 22-én egy hatalmas hóvihar során egy Iowa megyei kisváros elszigetelt házát egy borzalmas bűntény rázta meg. Ötvenöt évvel később ? ugyanebben a házban, mely félévszázadon keresztül lakatlan, de nem lakattalan maradt ?, egy olasz származású nő éttermet akar nyitni. Épp most került ki az idegszanatóriumból, ahol 15 évet töltött férje megölése miatt. A nő új életet akar kezdeni, ám amint beteszi a lábát az épületbe, a múlt szellemei visszatérnek, és újra felzaklatják ? láthatjuk a rendező azonos című regényéből készült 100 perces alkotásában.

A fesztivál ma a teljes napot az olasz filmművészet mesterének, Pupi Avatinak szenteli, aki tegnap este érkezett a fővárosba. Ma délelőtt Avati a sajtó munkatársaival találkozott az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában. Az újságírók megragadták az alkalmat, hogy kifejezzék jókívánságaikat a napokban 70. életévét betöltött rendezőnek.

A sajtótájékoztatón bemutatásra került a XIII. Faludi Ferenc Nemzetközi Amatőrfilmszemle részletes programja, melyet a Faludi Ferenc Akadémia szervezett az Olasz Kultúrintézet közreműködésével. A filmszemlére november 14-15-én (péntek-szombaton) kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A zsűri elnöke Pupi Avati. Bemutatták még a november 17-e és 25-e között szintén az Urániában megrendezésre kerülő Pupi Avati retrospektíva részletes programját, melyen a rendezőnek tíz filmje szerepel. A sajtótájékoztatót követően Avati számos interjút adott a megjelent újságíróknak.

Holnap este 8 órakor szintén a Puskin moziban vetítik Andrea Molaioli: A tó leánya című filmjét, mely Karin Fossum, norvég írónő Egy ismeretlen pillantása című könyve alapján készült, számos díjat nyert. Ilyen például a Mostra del Cinema di Venezia 2007 Pasinetti-díja, a legjobb férfiszínész: Toni Servillo, valamint tíz David di Donatello 2008-díj.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Rubini és Diritti filmjei a Puskinban

Szóljon hozzá!