ZETApress

hírportál

Audrey Tautou Budapesten

A Francia Filmnapok alkalmából, a rendezvény díszvendégeként Budapestre látogat Audrey Tautou. A bájos francia színésznő az Egyedül nem megy című film premierjére érkezik a magyar fővárosba.

Az Anna Gavalda Együtt lehetnénk című, hazánkban is nagy sikert aratott regényének feldolgozása alapján készült filmben Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy, és takarítónőnek áll. Egy fantáziadús szakács (Guillaume Canet) segítségével, ha zökkenők árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet. A film a Francia Filmnapok után, április 24-étől látható a magyar moziban.

Az annak idején az Amélie csodálatos élete című filmben feltűnt színésznő soha nem járt még Magyarországon, így örömmel fogadta el a Francia Filmnapok meghívását. A pénteki sajtónap után a szombatot kikapcsolódással, városnézéssel szeretné tölteni. A 31 éves színésznőt elkíséri a francia filmgyártás egyik óriása, a film producere, Pierre Grünstein, aki többek között a Magas szőke férfi… sorozat, és a Louis de Funes filmek producere is volt. A Francia Filmnapok alkalmából számos francia rendező és színész érkezett már Budapestre: Sophie Marceau-tól Natacha Régnier-ig, Isabelle Huppert-től Michael Haneke-n át Patrice Leconte-ig. Idén Audrey Tautou mellett hat alkotó, köztük a libanoni Nadine Labaki, az angol Lucy Russell, és az új francia komika, Julie Ferrier is eljönnek hazánkba.

A Francia Filmnapok nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig holnaptól vasárnapig fut a Corvin Filmpalotában. Hat premier filmet láthat a közönség idén. Az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvű Karamell, a Csak egy csók című romantikus vígjáték, a Lucky-Luke-Irány a vadnyugat című szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Így készült A Föld az Állatkertben

Szóljon hozzá!