ZETApress

hírportál

Megújult a BuSho

Az elmúlt évekhez hasonlóan még az ünnepek előtt megjelenik a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál következő felhívása, immár hetedik alkalommal, és újra apróbb, de annál fontosabb módosításokkal! Részletek a BuSho weboldalán olvashatók.

Továbbra is ingyenesen lehet nevezni a fesztiválra fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban 30 percnél rövidebb kizárólag 2008. január elseje után készült alkotásokkal. A korábbi technikai frissítések mellett a legnagyobb módosítás, hogy első alkalommal nemcsak a nevezési lapot lehet online beküldeni, hanem magát a filmet is fel lehet tölteni az előzsűrizéshez, majd a versenybe jutott alkotóktól vetítési kópiát fogunk bekérni. Aki szeretné természetesen hagyományos módon, tehát postán is elküldheti alkotását ? tudtuk meg Gábeli Tamástól.

életREklám 2011 ? Európaiak vagyunk!?

A tavalyi átütő magyar siker után, melynek során a nemzetközi döntőben az első és a harmadik helyen is magyar alkotás szerepelt, a pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár harmadszor a BUSHO (Budapest Short Film Festival) fesztivál vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan egyperces filmeket készítsenek, melyek a reklama na život szabad fordításban életREklám szlogenhez köthetőek. Az idei téma: Európaiak vagyunk!? (Valahol Európában)

A tavalyi évtől már online is nevezhető alkotásokat ezúttal már az összes Visegrádi országban külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni!!! A magyar zsűriben többek között újra részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a prágai döntőre továbbítják az általuk kiválasztott tíz legjobb alkotást, a budapesti döntő fődíja ezer USA dollár!

A nemzetközi döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal is háromezer euró a jutalma! Szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nemcsak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető életREklám workshopok keretein belül. Az egyik Budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n lesz, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén!

Szóljon hozzá!