ZETApress

hírportál

Costanzo és Ozpetek filmjei a Fesztiválon

Hasonlóképpen az elmúlt napokhoz, ma és holnap is az olasz filmművészet két remekművét tekintheti meg a közönség a MittelCinemaFest 2007 ? V. Közép-európai Olasz Filmfesztiválon a Puskin Moziban.

Ma este 8 órakor vetítik Saverio Costanzo: Emlékezetemre című filmjét. A történet főszereplője egy fiatalember, Andrea, aki elhivatottság híján úgy dönt, hogy novícius lesz a jezsuitáknál. Meg van győződve arról, hogy a rendház szigorú szabályai segítenek abban, hogy megszabaduljon zavaros, ellentmondásos érzelmeitől. A rendházi élet fegyelmével való találkozása arra kényszeríti ugyanis a fiatalembert, hogy felismerje kicsoda is valójában.

Holnap szintén este 8-kor vetítik Ferzan Ozpetek: A szaturnusz gyűrűjében című filmjét. A film a negyvenesek generációjáról szól, azokról akik a ?80-as, ?90-es években voltak fiatalok, és most érte utol őket az anyagi boldogulás hajszolásának válsága, a meglett kor küszöbén kénytelenek rájönni a csoportszellem jelentőségére, mégpedig egy olyan pillanatban, mint a mai, amikor a gazdasági válság, fenyegető új betegségek, a nenzetközi terrorizmus még ideiglenesebbé, még törékenyebbé tették életérzésüket. A film operatőre, Gianfilippo Corticelli jelen lesz a vetítés előtt illetve utána is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Archibugi és Luchetti filmjei a Fesztiválon

Szóljon hozzá!