ZETApress

hírportál

Nem félünk a farkastól

A több korosztályt megszólító bájos film a Piroska és a farkas leleményes újragondolása, amelyben a bonyolult és komoly családi kapcsolatokat egy hatéves kislány szemével látjuk a Nem félünk a farkastól című 95 perces cseh filmben a Titanic Filmfesztiválon.

A rendező bámulatos ötletességgel szövi a Prágában zajló, színpompás mesét, melynek központi alakja egy érzékeny kislány, Terezka, akinek szembe kell néznie azzal, hogy az anyja talán nem is az édesanyja, és aki a származása körül egészen másféle titkokat is sejt.

A másfélórás színes film egyfelől ügyesen mutatja meg a tévére hagyatkozó, befolyásolható fiatalok világképét és a bennük felmerülő kérdésekre adott, nem mindig ésszerű válaszaikat; másfelől a felnőtt nézőkhöz is szól egy olyan szerelmi háromszög-történettel, mely az anya és két férfi közt bontakozik ki. Az egyik férfi a megszokást és a biztonságot, míg a másik a be nem teljesült vágyakat képviseli – láttuk délelőtt az Urániában

A délelőtti vetítést követően Maria Procházková a rendezőnő és forgatókönyvíró ? csakúgy, mint kollégája a tegnapi Hátralévő életedben ? mesélt a film készítésével kapcsolatos élményeiről. Operatőr: Martin Stepánek, zene: Jan P. Muchow, vágó: Marek Opatrní. Szereplők: Dorotka Dedková, Jitka Cvancarová, Pavel Reznícek, Martin Hofmann, Jana Krausová, Matous Kratina, Marie Boková. Magyarországi forgalmazó: Anjou Lafayette.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hét perc a mennyország | ZETApress

Szóljon hozzá!