ZETApress

hírportál

Hét perc a mennyország

Galia éppen azon van, hogy újból rendezze az életét, miután egyedüliként túlélt egy palesztin buszrobbantást Jeruzsálemben. Ő maga is súlyosan megsebesült, barátja pedig életét vesztette a borzalmas merénylet során ? láttuk délután az Uránia moziban, a 17. Titanic Filmfesztiválon.

Miközben gyászol, a rehabilitációval küszködik és az incidenstől továbbra is teljesen össze van zavarodva. Úgy tűnik, Galia mélypontra jutott, hamarosan azonban találkozik egy kedves idegennel, Boazzal, és az új kapcsolat némi megnyugvást hoz a nő számára. Lassanként kezdi összerakosgatni, mi is történt azon a végzetes napon. De semmi sem az, aminek látszik, ráadásul Boazzal kapcsolatban is adódnak tisztázandó dolgok. Galiának tehát mélyebbre kell ásnia, hogy megtalálja a válaszokat kérdéseire.

A Hét perc a mennyország című színes, 94 perces filmben egy ígéretes tehetség kifinomult és meggyőző alkotása, kimagasló színészi alakításokkal és szépen felépített narratívával. Galia sorsán keresztül a gyász mélységei és az önazonosság kérdései jelennek meg ebben a rejtélyes filmben, mely a tragédiát, a szerelmet és a végzetet kutatja.

Forgatókönyv: Omri Givon és Nimrod Eldar, operatőr: Nitai Netzer, vágó: Rotem Shamir, zene: Adrien Blaise. Szereplők: Reymond Amsalem, Eldad Fribas, Nadav Netz és Ronit Yudkevitz. Forgalmazó: Transfax. A hétfőn látott cseh filmmel ellentétben nem a rendező, hanem a főszereplő jött el a mai sajtóvetítésre.

1 hozzászólás

  1. Hol szerezhetem be a Hét perc a mennyország című filmet? Köszönettel: Szenes Andrea