ZETApress

hírportál

Kárpitművészek Józsefvárosban

LabirintusA Magyar Kárpitművészek Egyesülete: Üzenet című kiállítása nyílt meg tegnap este a Józsefvárosi Galériában. Az április 29-én hétfőig látható tárlatot D. Udvary Ildikó művészettörténész nyitotta meg. Közreműködött: Olajos Kinga hegedűn. Kurátor: Zelenák Katalin Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész.

A Magyar Kárpitművészek Egyesülete immár több mint két évtizede képviseli a falikárpit műfaját és alkotóit. Nyitott műhelyünkben születtek meg azok a monumentális falikárpitok, melyek a Széchenyi Könyvtártól a Bazilikáig számos középületben otthonra leltek. Jelen kiállítás tükrözi az egyesület tagjainak gazdag szellemi és stiláris eszköztárát, mely a közös művekben egységre talál.

A kiállító művészek: Balog Edit, Benedek Noémi, Bényi Eszter, Bocz Bea, Fóris Katalin, Kovács Péter, Kneisz Eszter, Kőszegi Annamária, Lencsés Ida, Pasqualetti Eleonóra, Pázmány Judit, Sipos Éva, Szabó Verona, Tápai Nóra és Zelenák Katalin kurátor. Április 17-én szerdán 18 órakor filmvetítéssel egybekötött kötetlen beszélgetés lesz a művészekkel. A hétköznap 10-től 18 óráig látogatható kiállításra és a hozzá kapcsolódó programra a belépés díjtalan.

Szóljon hozzá!