ZETApress

hírportál

Párhuzamok Újbudán

Újbudai PárhuzamokBakonyi Bence: Párhuzamok című kiállítása tegnap este nyílt meg Újbudán, a Bartók Béla úti Faur Zsófi Galériában. A február elsején csütörtökig látható tárlatot sikerekben gazdag, boldog új évet kívánva Misetics Mátyás nyitotta meg. A galériában a művész három fotósorozatából kerülnek munkái bemutatásra.

Az After five years című 2015-ös sorozat a 2010-ben földrengés sújtotta Haiti fővárosában és környékén készült. A művész önkéntesként 1 hónapot töltött az országban, és fotóin keresztül szemtanúi lehetünk a súlyosan hátrányos helyzetű térség hétköznapjainak, az emberek létfenntartásért vívott mindennapi küzdelmének. Mindeközben a művész arra a kérdésre keres választ, hogy 5 évvel a természeti katasztrófa után látható-e változás, fejlődés a területen, hogyan tud újjáépülni egy ilyen súlyos megrázkódtatás után.

A Segue című sorozat a művész 2013/14-es egyéves Kínai tartózkodása során készült. A képek mellőzik az emberi alakokat, kezdetben a természeti környezet kerül középpontba, majd fokozatosan közelít a művész az ember alkotta tér, a városok felé, de továbbra is emberi alakok nélkül megjelenítve azt.

Végül a legújabb, We’re allright here… című sorozat egy darabja is bemutatásra kerül, mely Magyarországon készült. A művész a vidéket autóval járva egy speciális berendezés segítségével felülről készített felvételeket az utakról, melyeken végighaladt. Az aszfaltrészletekről készült képek mellett, minden faluban a helyiekkel való beszélgetések során kibontakozó történetek is részét képezik a kiállítás koncepciójának.

Szóljon hozzá!