ZETApress

hírportál

A másik város

Ma este 7 órakor a ferencvárosi Trafó Galéria beszélgetésre hívja a paneles építkezés iránt érdeklődőket. A helyszín adott, hiszen pár napja nyílt meg ott A másik város című kiállítás. A hat alkotóművész is részt vesz majd a beszélgetésen.

S hogy miért aktuális ma is a történet? Mert hazánkban minden ötödik, a fővárosban minden negyedik ember ? tehát a lakosság húsz, illetve 25 százaléka ? panelben él, mondta el Szemerey Samu, a kiállítás kurátora a csütörtöki megnyitón. Társával, Somogyi Hajnalkával hat művész hívtak meg, hogy mutassák be a helyzetet.

Beöthy Balázs a személyes múlt eseményeire épít. Édesapjával, Dr. Beöthy Györggyel is megvitatta a témát, kikérte véleményét. Egy gyermekkori barátjával beszélget a hangcsatornán, felelevenítve a lakótelepet Vadnyugattá átlényegítő közös játékokat.

A Keserű Zsolt ? Polyák Levente páros a lakótelepi lét lehetséges stratégiáit mutatja be egyéni sorsokon keresztül. Ekhardt Miklós Havanna lakótelepi videómunkája is egyedi történet. Kisspál Szabolcs videóján abszurdnak hat a lakótelepi lépcsőház hangszermonstruma.

A Société Réaliste a huszadik század ideológiájának mai jelenlétét illusztrálja, míg Esterházy Marcell munkáiban a hagyomány már csupán törmelékként szerepel. A kiállítás január 21-ig látogatható. További információkat művekről, alkotóikról és a kísérő programokról honlapjukon olvashatunk.

Szóljon hozzá!