ZETApress

hírportál

Szünetben a múzeumba!

Maybach Zeppelin DS 8 CabrioletA világ egyik legritkább luxusautóját és a ?népi demokráciák? vezéreinek járművét mutatja be szakértő restaurátor a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban (MMKM) október 29-én szerdán a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében. Október 30-án csütörtökön pedig a világ egy érdekes kikötőjében lehet tesztelni a hajóvezetési képességeket.

Az október 29-én szerdán 11 órakor kezdődő Nyitott motorháztetők-programon a Maybach és a ZISZ autók motorháztetői mögé lehet bekukkantani, az autók érdekes műszaki megoldásairól autórestaurátor kollégánk beszél. Az 1934-ben gyártott Maybach Zeppelin DS 8 as luxusautót néhány hónapja láthatja csak a nagyközönség. Ebből a típusból ? az összes karosszéria-változatot beleszámítva ? kevesebb, mint 30 darab készült. A ZISZ 115-ös páncélozott szovjet luxusautót a ?népi demokráciák? vezetői kapták a Szovjetuniótól, így Magyarországra is jutott 10 darab. A kiállított, a Magyar Nemzeti Bank elnöke által használt fekete autót hatalmas méretű motor hajtotta.

A Közlekedési Múzeum az őszi iskolai szünet alatt a gyermekes családokat a további programokkal várja: Október 28-a kedd 11 óra: A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában. A tárlatvezetéssel összekötött séta műtárgyak és modellek segítségével idézi fel a magyar vasúttörténet dicsőséges időszakait. Október 29-e szerda 11 óra: Nyitott motorháztetők, a Maybach Zeppelin DS 8 és a ZISZ 115-ös autók bemutatása.

Október 30-a csütörtök 10 óra: Őszi vizeken. Interaktív játékos csoportfoglalkozás diákoknak a hajós élet mindennapjairól hajóvezető szimulátorral és más játékos feladatokkal. Mit csinál ősszel a hajóskapitány? A program alkalmával az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a vízi életbe, képzeletben végigsétálhatnak egy hajó fedélzetén. Ha kíváncsi vagy arra, mi is az a csiga, mire használták régen a szextánst, honnan hová ?utazik? a búza vagy a farmernadrág, hogyan kell csomóznod a kötelet a biztonságos kikötés érdekében. Szeretnéd kipróbálni, milyen érzés hajót vezetni, akkor itt a helyed! A fenti programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében valósulnak meg, Október hónapban a programokra előre bejelentkezett csoportokat várunk, de az október 28-30-a közötti foglalkozásokra bejelentkezés nem szükséges! ? tudatta Domonkos Csaba kommunikációs referens. A rendezvények helye: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Budapest XIV. Városligeti körút 11.

Szóljon hozzá!