ZETApress

hírportál

Aroma a Héliában

Aroma címmel nyílt tegnap este kiállítás a Fiatal Művészek Galériájában, a Kárpát utcai Hotel Hélia földszintjén. A roma és magyar párbeszéd című csoportos kiállítás alkotói Alexandra Chereches, Aurel Tent, Balogh Tibor, Borkó Marianna, Deli Eszter, Illés Barbara, Káli-Horváth Kálmán, Kiss Sándor, Nyári Sárkány Péter, Szerényi Gábor, és Vári Zsolt, Omara voltak.

A november 15-én, csütörtökig naponta látható kiállítást Dr. Zongor Gábor festő és Szerényi Gábor újságíró nyitotta meg. Köszöntőt mondott Bézi Péter kurátor, közreműködött Lázár Ádám újságíró és Káli-Horváth Kálmán előadóművész. Zongorán kísért Mida Oszkár, a legutóbbi New York Café Bárzongorista Verseny 6. helyezettje. Támogatói a Hotel Helia, az Indonéz Teaház, és a Jaczkó Tokaji Borház.

Kortárs Contemporary a Belvárosban

A tegnap megnyílt kiállítás része a belvárosi Szabadság téren szombat óta látható II. Roma Köztéri Kiállításnak és Párbeszédfesztiválnak, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a magyarországi Roma Galéria Egyesület, az Open Society Foundations, valamint a Törökfürdő Alapítvány szervezésében kezdődött október 6-án, 14 órakor. Köszöntőt mondott Langerné Victor Katalin, az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára, Puskás András, Belváros-Lipótváros alpolgármestere és Wohlmuth István, a Belváros-lipótvárosi Kulturális, Emberi jogi és Kisebbségi Bizottság elnöke. A kiállítást Molnár István Gábor fotográfus, a Chachipe Map fotópályázat résztvevője és roma aktivista, valamint Szerényi Gábor újságíró, grafikus nyitotta meg. Beszédet mondott Bence Ottó, a Törökfürdő Alapítvány kuratóriumi elnöke és Vári Zsolt, a Roma Galéria vezetője.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Roni-képek a Héliában | ZETApress

Szóljon hozzá!