ZETApress

hírportál

Roni-képek a Héliában

Roni Zongor HeliaA Kárpát utcai Hotel Héliában, a Fiatal Művészek Galériájában tegnap este megnyílt Zongor Roni: Budapest Lisszabon című festménykiállítása. A november 15-én, péntekig látható tárlatot György András nyitotta meg, köszöntőt mondott: Bézi Péter kurátor, közreműködött, zenélt Bokor Ria és Somodari Tamás. Támogató a Hotel Hélia és a Pipa art caffe & Teaház.

Az ifjú festőnő így vall magáról: Mások szerint a képeim olyanok, mint megismerkedni egy idegennel, akivel mintha már találkoztunk volna korábban. 2004-ben diplomáztam a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ipari formatervező szakán. Baska József festőművész volt a felkészítő tanárom, az egyetemen rajzolni Fajó Jánostól tanultam és szerencsésnek érzem magam, hogy Prof. Stefan Lengyelt is a tanáraim közé sorolhatom.

2002-ben fél évet töltöttem Franciaországban a L ecole de Design de Nantes Atlantique művészeti főiskolán. Itt a Friskiesnek is terveztem csomagolást és innovatív cumisüveg kollekciómat csoportos designkiállításon mutattam be a St. Etienne Biennale-én. 2003-ban a Miele cég által kiírt pályázatára készített tervem első helyezést kapott. 2003-2004-ben a németországi Braun GmbH formatervező részlegén készítettem diplomamunkámat, ahova egy éves designer gyakornoki ösztöndíjat nyertem a Braun Prize nemzetközi designversenyen való kiemelkedő részvételem miatt.

2005-től három és fél éven át képviseltem a francia Ligne Roset luxus bútormárkát, majd visszatértem a vizuális kommunikációhoz. Jelenleg egy vezető alkuszcég kreatív szakembere vagyok. 2008-ban, férjemmel közösen alapítottunk egy vállalkozást, mely arculattervezéssel, grafikával és elsősorban webtervezéssel foglalkozik ? fejeződik be Roni vallomása. Édesapja, Zongor Gábor is festő, tavaly október 8-án az Aroma kiállítást nyitotta meg a Hotel Héliában.

Szóljon hozzá!