ZETApress

hírportál

Mangalicák a Városligetben

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) jövő februárban újra megrendezi a Mangalica Fesztivált a Városligetben ? tudtuk meg Veégh Attila szervezőtől. A budapesti tél egyik legnagyobb eseménye megint ingyenesen lesz látogatható 6-tól 8-ig. A MOE jóvoltából húsz kistermelő térítésmentesen mutathatja be és kínálhatja termékeit. Ez a garancia továbbra is arra, hogy a vevők tökéletes minőséget megfizethető áron kapjanak. A minőség biztosításában az Emődön bemutatott eljárás hosszú távon is segíthet majd.

Az idei tapasztalatok alapján növelik a kiállítási területet, szélesebb kínálatot nyújtanak a helyben elfogyasztható ételekből. Még színesebb programokkal készülnek, hogy a kilátogató családok minden tagja felelőtlenül szórakozhasson. A Mezőgazdasági Múzeum a fesztivál idején és annak területén bemutatót készít a mangalicatenyésztés múltjából és jelenéből.

Tovább bővül a kézművesek utcája, mely idén is nagy sikert aratott, így állandó része lett a fesztiválnak. A jövő évi létszám az ideit bizton meghaladja, Az ország minden részéből harminc mangalicatenyésztő és -forgalmazó vesz majd részt az eseményen. Ismét megrendezik a főzőversenyt is, melyben várhatóan az idei 24-nél több csapat harcba száll.

A február óta érkező visszajelzések egyértelműen mutatják, hogy a fesztivál már az első alkalommal a főváros és az ország legjelentősebb szabadtéri rendezvényei közé került. Az emberek ismerik, szeretik, beszélnek róla. Szívesen kóstolják meg a termékeket, s később a boltokban is ezt választják. A cél éppen ezért az, hogy a mangalicaszektort kellőképpen népszerűsítse. Mindehhez már csak az ideihez hasonló remek időjárás kell. A MOE a lebonyolítással újra a Variamobil Kft-t bízta meg.

Szóljon hozzá!