ZETApress

hírportál

Judit kóstolva fogyott

A pénteken nyíló SlimExpo minapi sajtótájékoztatóján ? ahol Lantai József fényképezett ? megtekinthettük a Kilófaló könyvek mindhárom kötetét. Szoó Judit első könyve egy éve került a könyvesboltok polcaira.

Az elmúlt időben két új könyvvel gazdagodhattunk, míg a szerző két ruhamérettel lett szegényebb. Mindezt úgy, hogy a kötetekhez való sütés-főzés közben kóstolgatnia is kellett, nem is keveset, de nem nagyon bánta, hisz ha valamit nagyon szeret, akkor az az evés ? vagyunk ezzel páran. Szoó Judit tehát szerencsés: ehet munka gyanánt, és ehet, ha fogyni akar.

A kezdet: Három gyerek, közel 30 kiló felesleg, majd egy évvel később a kilókat elhivatott életmódváltás, és egy sikertörténet kezdete váltotta fel. A fogyás feletti boldogságot az édes élmény hiánya árnyékolta be: Judit elmondása szerint süteményfüggő, és nehezen tudott azonosulni a gondolattal, miszerint ezután az édességet maximum a diétás túrógombóc fogja jelenteni. Kísérletezni kezdett, melynek az eredménye számos hagyományos sütemény receptjének diétássá való alakítása lett.

Mivel a sütik nem csak csökkentett energiatartalmúak, de finomak is lettek, Judit gondolt egyet, és saját honlapot készített, hogy másokkal is megoszthassa az örömét. A honlap látogatottsága megdöbbentő erővel gyarapodott, a következő ötlet sem váratott hát magára: legyen könyv! Lett! Kilófaló sütemények címmel került a boltok polcaira a három gyermekes anyuka első kötete. Egyszer volt…

A Kilófaló süteményeket tavaly nyáron követte a Kilófaló finomságok című könyv. Itt a legnagyobb hangsúlyt a nyári kánikula és a konyhában a tűzhely okozta forróság diszharmóniája kapta. Hogyan küszöböljük ki, hogy a nagy meleg ellenére is kerülhessen finomság az asztalra? ? Simán. A habos csodák mellett a főételek is nagyobb lehetőséghez jutottak, könnyű nyári vacsorák, levesek kerültek a könyvbe. A nagy áttörést pedig a kilófaló lisztkeverék-alap receptje jelentette, ami mindenki számára elérhető, otthon összeállítható. Természetesen, dietetikus szakember ellenőrzésével készült a lisztkeverék, melyet cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak.

A Kilófaló lakomák bizonyosság arra, hogy a Kilófaló ? habár sosem akart egy lenni a sok kúra között valóban nem diétás program, hanem teljesen és szinte észrevétlen beilleszthető a hétköznapi étkezési szokásainkba, azaz remek és szinte fájdalommentes lehetőség az életmódváltásra. Ezt igazolja a könyvben található számos főétel receptje is, melyek nem csak a mindennapokban, de ünnepekkor is átsegítenek a kalóriák rengetegében.

Ennek is köszönhető a kocsonyától a szaloncukorig vezető út, amit ? természetesen a mértékletesség jegyében ? bárki végig ehet. No meg a kelt tészták, melyek eddig mint a fogyókúrák főgonoszai csábították az ellenállni próbálókat. A harcnak vége, Judit megint gondolt egyet, kevert-kavart, és jöttek a briósok, buktát, meg a kilófaló lisztkeverék kelt tésztákra változata, hogy még ez se okozzon gondot az egészségesebben étkezők népes táborának ? merthogy otthon is majdnem minden elkészíthető… ? mondja.

Ezzel koránt sincs ám vége Szoó Judit konyhabeli tevékenységének. A háziasszonyból lett receptgladiátor ötletei és tervei végtelenek. Álmodik és álmodozik, a júniusban megjelenő új könyvében arra mutat bizonyítékot, hogy az eddig csak boltban vásárolt termékek akár otthon is előállíthatók: neki állt hát házi energiatakarékos hurkát-kolbászt tölteni, megmutatja, hogyan kell csokit gyártani, sajtot, túrórudit készíteni. Mostanában nagyfiával közösen filmet forgatnak a nehezebben kivitelezhető ételek elkészítési módjáról, hisz a vizuális élmény a konyhában is nagy segítség.

Gyerekeknek ír szakácskönyvet, rajzol, meg kertet ás, kutyát nevel, uzsonnát csomagol, merthogy akárhogy is, ő még mindig három csodás gyermek édesanyja, no meg háziasszony! A Slimexpo, az első Fogyókúra, Szépség, Egészség Fesztivál arra hivatott, hogy bizonyítsa, az ezer meg egy diétás módszer mellett a hosszú távú siker igenis a kitartásban, az életmód megváltoztatásában rejlik. Nem elég rövid időre elhagyni a berögződött rossz szokásokat, azoktól meg is kell tudni válni, és ebben rejlik a nehézség. Judit pedig mindezt tudja, hisz a saját bőrén tapasztalta. A cél tehát közös: információt adni, megmutatni a választási lehetőségeket, figyelmet felhívni és segíteni. Tehát minden egy helyen, a SlimExpon péntektől vasárnapig a Papp László Sportarénában!

Szóljon hozzá!