ZETApress

hírportál

Újabb Kaland-Vár a Városligetben

A városligeti Vajdahunyadvár különböző stílusokat bemutató épületegyüttese igazi turista látványosság. A kapun belépve, mintha azonnal más korban találnánk magunkat. Ez történik most megint. A pünkösdi hétvégén egy varázslat részeseivé válunk, ezúttal a régmúlt idők díszletei között egy valódi játékvilág elevenedik meg! Segítségével kiléphetünk a hétköznapokból és néhány napig a valódi játékok birodalmában érezhetjük magunkat. Május 9-e és 12-e között már harmadik alkalommal válik Kaland-Várrá a Vajdahunyadvár!

A Kaland-Várban minden a játékról szól, itt mindenki egész nap játszik! A látogatók nem csak megnézhetik, hanem kipróbálhatják, sőt meg is vásárolhatják itt a játékokat. Igazi, jó értelemben vett kísértés ez a hely a gyerekek, s a szülők számára: varázslatos családi szórakozás. A klasszikusok mellett számos újdonságot is bemutatnak a gyártók és a kereskedők ezekben a napokban. A vezető márkák mellett kreatív, egyedi játékok mesterei is bemutatkoznak. A kínálatot felsorolni lehetetlen, annyiféle játékkal találkozhatunk a Kaland-Várban!

A pünkösdi hétvégén zenés, táncos előadásokat, bábjátékokat szervezünk, ahol lehetőség nyílik a közös éneklésre, táncra is. A rajzfilmek kedvelőinek animációs filmeket vetítünk. Szombaton és vasárnap a helyszínen a gyerekek rajzfilmkészítést is tanulhatnak. A rendezvény megszokott, kedves színfoltja a gyerekkönyveket kínáló könyvutca. Ha pedig nem fáradtunk el teljesen a játékban, akkor várnak minket a modell és makett bemutatók, játszóházak, sorsolások, sőt kipróbálhatjuk a gipszfestést, gyöngyvasalást, buborékfújást is.

Egy igazi várból természetesen nem hiányozhat a várúrnő és a lovagok köre sem! A tavalyi sikerre való tekintettel idén is szerveznek lovagi játékot, lovaggá avatással, tánccal, zenével. Szombattól hétfőig naponta 11 és 15 órakor várja látogatóinkat a lovagi játék. A rendezvény díjmentesen látogatható! Nyitva tartás délelőtt 10-től este 6 óráig. Szeretsz játszani? Gyere, mert sok Kaland Vár!

Szóljon hozzá!