ZETApress

hírportál

Elkezdődött a Városmisszió

Erdő Péter bíboros-érsek megnyitó szavaival vette kezdetét az ötödik Városmisszió eseménysorozata ma délután az Iparművészeti múzeumban. A Budapest-esztergomi egyházmegye püspöke a délelőtti, máriaremetei gyalogos zarándoklatról érkezett. A megbékélésről, a szeretet mindent legyőző erejéről beszélt hallgatóinak. Az ünnep színvonalát emelte a nyíregyházi Benkóczi énekegyüttes fellépése is.

S miért egy múzeum adott otthont a megnyitónak? Mert a Városmisszió részeként kerül megrendezésre a Szakrális Művészetek Hete is. Ennek keretében zajlik a mostani kiállítás, melyet ?hozott anyagból? készítettek. Igaz ezt már nem a korábbi főigazgató, hanem utódja nyithatta meg.

A napokban történt meg a vezetőváltás a múzeum élén. Az oktatási miniszter azonnali hatállyal vonta vissza Takács Imre főigazgatói megbízatását, s helyét Pálfi Ferenc miniszteri biztosként foglalhatta el. Az új főnök arról beszélt, hogy utoljára 1979-ben volt szakrális kiállítás az Iparművészetiben, de akkor sem a saját anyagukból dolgoztak. Azóta már jócskán gyarapodott gyűjteményük, így rövidesen azt is a nagyközönség elé tárhatják önálló kiállítás formájában.

Szóljon hozzá!