ZETApress

hírportál

Az óra körbe jár

Alig egy hete zárt be Kovalovszky Dániel kiállítása a Raiffeisen Galériában, tegnap este máris újabb megnyitóra gyülekeztünk. Kicsiny Balázs munkáiból nyílt kiállítás Van idő címmel. Ha már idő van, óra is van, méghozzá épp egy tucat. A performanszban aztán ezt mossák le a gumikesztyűs asszonyok. S hogy miért éppen tizenkettőt? Mert ennyi óra van körben a számlapon.

Látunk egy végtelenített mozgóképet is a falon. Három sírásó készíti a vermet a temetőben egy síremlék közelében, majd a gödörbe 12 faliórát tesznek. Épp olyanokat, amelyeket a teremben mosnak az asszonyok. Amikor befejezik a munkát, újra kezdődik a robot, s tart tovább a kiállítás végeztéig, október 14-ig, naponta 10-től 18 óráig. További információkat itt találhatunk.

Az Akadémia utcából a közeli Aulich Galériába mentünk, ahol Deim Pál életművével találkozhattunk. A 75 éves mester különböző korszakait láthattuk a falakon. A megnyitó után a meghívottak között szokás szerint ismét három mű került kisorsolásra. Az október 4-ig látható kiállításról a Galéria honlapján olvashatunk.

Szóljon hozzá!