ZETApress

hírportál

Holnap várják az ötvenezredik látogatót

Az 1000 út Utazási Iroda jóvoltából egy kétszemélyes, kilenc napos mongóliai utat kap ajándékba az időszaki kiállítás ötvenezredik látogatója. A Magyar Nemzeti Múzeumba a Dzsingisz kán és öröksége valamint A tatárjárás kiállításokra várhatóan holnap, a reggeli nyitás utáni időszakban érkezik a szerencsés látogató, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A május vége óta nyitva tartó Dzsingisz kán és öröksége valamint A tatárjárás időszaki kiállítások különleges atmoszférájukkal, ritkán látható, vagy még eddig be nem mutatott egyedi és nagy értékű műtárgyaival méltán ragadta meg a közönség figyelmét és csábította – még a nagy melegben is – az épület falai közé az izgalmas élményre vágyókat. Így rövid idő alatt több tízezren voltak kíváncsiak a messziről érkezett műkincsekre, vagy éppen a magyar föld rejtekéből előkerült régészeti leletekre.

A múzeum időszaki kiállításainak ötvenezredik látogatója (és partnere) – a belépőjegy megvásárlása után – az 1000 út Utazási Iroda (Oroszország szakértője) kilencszázezer forint értékű utazásán vehet részt. (Nemrég lovasaink is jártak Mongóliában.) Az utazás, illetve az arra feljogosító utalvány tehát nem sorsolás útján jut majd el a nyerteshez, hanem a számítógépen rögzített adatok alapján az ötvenezredik jegy megvásárlója lesz az a szerencsés, aki meglátogathatja a Dzsingisz kán örökségét magáénak valló ország, Mongólia tájait, s a valóságban is ízelítőt kaphat a kiállítás által megidézett mongol történelemből és kultúrából.

A Dzsingisz kán és öröksége című kiállítás nyitva tartásának utolsó hónapjában, augusztusban több kedvezménnyel is megajándékozza látogatóit a Magyar Nemzeti Múzeum: A Sziget Fesztivál ideje alatt, az érvényes Szigetjeggyel rendelkezők karszalagjuk bemutatásával 50%-os kedvezményt kapnak a múzeumi belépőjegy árából. Augusztus 19-én és 20-án minden érdeklődő 50% kedvezménnyel látogathatja a tárlatokat. Ehhez kapcsolódóan 19-én a múzeum hosszított nyitva tartással várja kedves látogatóit: 10-től este 20 óráig. Továbbra is érvényes az a Szépművészeti Múzeummal közösen bejelentett kedvezmény, amely szerint az egyik múzeumban megváltott belépőjegy a másik múzeum kiállítására 25%-os kedvezményre jogosít az egyéni belépők esetében.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Isten veled, Dzsingisz kán!

Szóljon hozzá!