ZETApress

hírportál

GyerekArc a Duna-parton

A III. GyerekArc kiállítás nyílt meg délben a Művészetek Palotája előtti szabadtéren. A kiállítás második alkalommal került megrendezésre a Ferencvárosi Fesztivál keretében.

Az Arc Magazin április második felében harmadik alkalommal hirdette meg 6-14 évesek számára GyerekARC pályázatát. A pályázatot Biox űrlény fogalmazta meg, aki egy barátság történetét osztotta meg régi és leendő pályázókkal. Arra kérte a gyerekeket, hogy rajzolják le legjobb barátaikat, örökítsék meg barátságuk egy pillanatát.

Mi mindent szerettek együtt csinálni? Hogyan ismerkedtetek meg? Mi a legkedvesebb közös emléketek? Gondoljatok közben arra is, mi lehet fontos egy barátság kialakulásában, és melyek azok a dolgok, amelyeknek egyáltalán nincs jelentőségük! Számít egy igaz barátságban, hogy a másik gazdag vagy szegény családba született? Kizárnál a baráti körödből bárkit is azért mert nem a legutolsó divat szerint öltözik, vagy mert nincsenek menő játékai? Mert fekete vagy vörös, szőke vagy barna, sovány vagy duci? ? kérdezték a nevezőktől.

A felhívásához csatlakozva a Minimax is pályázatot hirdetett Minimax GyerekARC+ Te már olvastad? ? címmel. A televíziós gyerekcsatorna arra kérte a pályázókat, hogy alkotásukon örökítsék meg egy olyan olvasmányélményüket, amelynek témája a barátság és/vagy egymás elfogadása, más szóval a tolerancia.

Az ARC A4-es formátumú lapra tetszőleges technikával készült pályaműveket várt a pályázóktól, melyekből a legjobb nyolcvan alkotást állította ki. A III. GyerekARC fő támogatója az E.ON Hungaria, aki a tavasszal kiírt Energiatakarékosság című saját pályázatának nyertes alkotásait állítja ki a kiállításon.

Szóljon hozzá!