ZETApress

hírportál

Fotók Józsefvárosban

Fotókiállítással ünnepelte születésnapját a Vám- és Pénzügyőrség. A 140 éves testület vezetése tavaly írta ki a pályázatot testületi tagjainak. 86-an jelentkeztek, s mintegy 1500 felvételt küldtek be. Hivatásos fotósokból álló zsűri értékelte munkájukat. A díjátadásra ma délután a Józsefvárosi Galériában látható kiállítás megnyitóján került sor, s itt derült fény a ferencvárosi központú fegyveres testület helyválasztására is. Az indok az volt, hogy parancsnokuk, Nagy János vezérőrnagy Józsefvárosban született.

A legjobb kollekció győztese Erdélyi Gábor, második helyezettje Neszt Géza, míg harmadika Juhász Judit lett. Mészáros Norbert készítette a legjobb riportképet, Stumpf István pedig a legjobb természetfotót. Mindannyian a Viva Holding kiadásában megjelent Az év fotói 2006 című albumot kapták, melyet múlt pénteken mutattak be a Sajtófotó 2006 kiállításon. Erről egyébként mi is beszámoltunk. A díjnyertes képek mellett további negyven remek alkotás látható április 10-ig a József körúti falakon.

Kézműves húsvéti vásár kezdődik péteken a galériában, s jövő szombatig tart nyitva reggel 9-től este 8 óráig. A vásárhoz kapcsolódóan a népszokásokat és népművészetet bemutató fotókiállítás is kezdődik, mely ugyancsak április 10-ig látogatható.

Szóljon hozzá!