ZETApress

hírportál

Licitálás interneten

BAB-aukció internetenMa 11 órakor nyílt meg Józsefvárosban a Moravcsik Alapítvány Aukciós Képkiállítása a Budapest Art Brut (BAB) Galériában, az Üllői út 60-62-ben. Az aukcióra bocsátott képek az Alapítvány saját gyűjteményéből és a PsychArt 24 Művészeti Maratonon készült képekből kerültek válogatásra.

A november 29-én péntekig munkanapokon 10-től 18 óráig látható kiállítást dr. Simon Lajos egyetemi docens, a Moravcsik Alapítvány Kuratóriumának elnöke nyitotta meg. Az aukció célja, hogy 2020-ban alkalmazni tudjanak a BAB Galériában egy megváltozott munkaképességű art brut művészt, amivel lehetőséget biztosítanak számára a nyugodt körülmények és feltételek közötti alkotáshoz. Az aukció a Darabanth Aukciós Ház honlapján lesz elérhető november 26-án keddtől december 5-én csütörtökig.

A képek részben a BAB Galéria saját art brut alkotóinak alkotásaiból, részben az Alapítvány legnagyobb éves eseményérének, a PsychArt24 Művészeti Maratonnak a képeiből származnak. Az aukción megvásárolt képekkel így az Alapítvány tevékenységét és közvetve magukat az art brut művészeket is lehet támogatni. A megnyitón néhány alkotó bemutatta saját alkotását. ? Bármit fessek is, a néző nélkül nem élhet igazán a képem. Ha a néző hozzáadott lelkivilága és az én gondolataim találkoznak, akkor jön létre az igazi alkotás! ? vallotta Sajó Boglárka art brut művész.

Szóljon hozzá!