ZETApress

hírportál

Díjátadás gálaesten

Televíziós Újságírók DíjátadásaMegvannak a Televíziós Újságírók Díja jelöltjei! A vezető televíziós szak-újságírókból álló zsűri közzétette a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét ? tudatta Koltay Tamás, KenMedia. A tavalyi díjátadóról idekattintva olvashatunk.

Bejelentették, hogy 2018. Legjobb női műsor-vezetője lehet Lilu, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra, Legjobb férfi műsor-vezetője Istenes Bence, Majka vagy Sebestyén Balázs, de zsűritagként díjazhatják ByeAlexet, Majkát és Papp Szabit is. A Televíziós Újságírók Díját idén 14 kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át március 20-án szerdán. A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személyiség került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az origo.hu, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szak-újságírói a legtöbb szavazatot adták. A kategóriák győzteseit a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén hirdetik ki.

2019-ben minden eddiginél több, összesen 14 kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású show-műsor, vetélkedő, reality, comedy show, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, magyar sorozat, színésznő, színész, mellékszereplő, gasztro reality kategóriában, valamint idén a talk-show és az új sorozat kategória legjobbját is elismerik. Díjra esélyesek a 2018-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású show-műsor
Ninja Warrior Hungary (TV2)
Sztárban sztár (TV2)
X-Faktor (RTL Klub)

Vetélkedő
A Fal (RTL Klub)
A Piramis (TV2)
Áll az alku (TV2)

Reality
Keresem a családom (RTL Klub)
Nyerő Páros (RTL Klub)
Survivor (RTL Klub)

Gasztro reality
A Konyhafőnök VIP – A séfek csatája (RTL Klub)
Gasztroangyal (Duna)
Ide süss! (VIASAT3)

Comedy show
Észbontók (VIASAT3)
Mit tenne a gyereked? (TV2)
Showder Klub (RTLII)

Talkshow
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
Propaganda (TV2)
Tesztbeszéd (Spektrum Home)

Zsűritag
ByeAlex (X-Faktor)
Majka (Sztárban sztár)
Papp Szabi (Sztárban sztár)

Női műsorvezető
Lilu (RTL Klub)
Liptai Claudia (TV2)
Ördög Nóra (TV2)

Férfi műsorvezető
Istenes Bence (RTL Klub)
Majka (TV2)
Sebestyén Balázs (RTL Klub)

Sorozat
A mi kis falunk (RTL Klub)
Aranyélet (HBO)
Válótársak (RTL Klub)

Új sorozat
200 első randi (VIASAT3)
A Tanár (RTL Klub)
Korhatáros szerelem (TV2)

Színésznő
Kovács Patrícia (Korhatáros szerelem)
Lovas Rozi (A mi kis falunk)
Ónodi Eszter (Aranyélet)

Színész
Nagy Ervin (A Tanár)
Olasz Renátó (Aranyélet)
Thuróczy Szabolcs (Aranyélet)

Mellékszereplő
Danis Lídia (Aranyélet)
Osváth Judit (Csak színház és más semmi)
Rujder Vivien (Korhatáros szerelem)

A Televíziós Újságírók Díja

2014. január-február folyamán Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztőjének kezdeményezésére 9 hazai médium részvételével ? 24.hu, Epizód magazin, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, origo.hu, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét ? hiánypótló céllal alapították meg a Televíziós Újságírók Díját. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2019-ben immár 12 médium ? a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az origo.hu, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét ? képviselteti magát a grémiumban.

Szóljon hozzá!