ZETApress

hírportál

Gyermekmentők a palotában

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is újévi fogadást adott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) javára. A köztársasági elnök célja, hogy a Szolgálat védnökeként rendszeresen fölhívja a figyelmet a szervezet tevékenységének jelentőségére.

A tegnap délutáni fogadásra, a Sándor-palotába a Gyermekmentő Szolgálat tagjai, segítői, tisztségviselői, jelentősebb szponzorai, illetve a Gyermekmentő Szolgálattal együttműködő országok nagykövetei voltak hivatalosak ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Az államfő mindig is fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást, a civil szervezetek munkáját. Több civil szervezet tevékenységében is részt vesz, így a Gyermekmentő Szolgálat működését is támogatja. A civil szerveződések felhívják az ország figyelmét a különböző problémákra, a társadalmi összefogás és felelősségvállalás szükségességére, képesek korrigálni az ország működésének hiányosságait, és részben azokat meg is oldani. Minél rosszabb az ország gazdasági vagy a politikai helyzete, annál nagyobb szükség van civil szervezetekre.

A köztársasági elnök a Szolgálat védnökeként a mai rendezvénnyel kívánta megköszönni a meghívottaknak a tavalyi év során végzett áldozatos munkájukat, a pénzbeli és tárgyi támogatásokat, egyben mindenki figyelmét felhívni a társadalmi szerepvállalás fontosságára.

Sólyom László 2005-ös megválasztása óta aktívan részt vesz a Gyermekmentő Szolgálat munkájában, programjaiban. A tavalyi év során a hagyományos januári fogadás mellett májusban látogatást tett az NGYSZ szakmai programja keretén belül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

Az államfő bejárta az intézményt, megismerkedett annak működésével, illetve meglátogatta az intézet külön egységét, a Gyermekszív Központot, mely Kelet-Közép-Európa legmodernebb gyermek-kardiológiai centruma. Sólyom László részt vett továbbá Kocsis Zoltánnak a Gyermekmentő Szolgálat javára adott jótékonysági koncertjén és az azt követő fogadáson.

Az NGYSZ védnökei 1990 óta Magyarország, Ausztria és Németország hivatalban lévő és korábbi elnökei, akik valamennyien aktívan részt vesznek a Gyermekmentő munkájában. A tavalyi év során a Szolgálat 213 millió forintértékű támogatást nyújtott a rászoruló gyermekeknek.

Szóljon hozzá!