ZETApress

hírportál

Különleges bélyegív Pécsért

A Magyar Posta Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa tiszteletére speciális bélyegívet bocsátott ki még a 10-i megnyitó napján. A 25 különböző bélyegképen a baranyai város nevezetességei és látványosságai láthatók.

A bélyegívet Pécsett, a programsorozat nemzetközi sajtótájékoztatóján a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó mutatta be és bocsátotta forgalomba Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével közösen. Az első két bélyegívet a másik két Kulturális Fővárosba küldték Essenbe és Isztambulba. Mostanra már a legtöbb hazai postán megvásárolható.

A forgalmi bélyegeken értékjelzésként a BELFÖLD felirat olvasható, ami azt jelenti, hogy minden bélyeg korlátlan ideig alkalmas egy hazai címre induló levél vagy képeslap elküldésére.

Az alkalmi borítékon Pál Zoltán: A Föld köldöke című alkotása ? a pécsi Jókai tér ? látható, az alkalmi bélyegzőn pedig a pécsi nevezetességeket ábrázoló grafikai montázs stilizált rajza ötlik a szemünkbe. A Magyar Posta ünnepi bélyegívét Hajdú József fotóművész felvételei alapján Elekes Attila grafikusművész tervezte. Gyártását a Pénzjegynyomda végzi. A példányszámát a forgalmi igények határozzák meg.

Pécsi érdekességek, nem csak gyűjtőknek

A Magyar Posta Zrt. tavaly januárban együttműködési megállapodást kötött Pécs város önkormányzatával és a Pécs 2010 Nonprofit Kft-vel a programsorozat sikere érdekében. Így a társaság, mint az európai események fő támogatója, már többször bocsátott ki bélyeget a város és lakói tiszteletére, a magyar kultúra hirdetésére. Augusztus 19-én az ezeréves Pécsi Püspökséget köszöntő bélyeg jelent meg az ünnepségek megnyitóján. A bélyegképen az alapító Szent István király és a Pécsi Székesegyház épülete, az alkalmi borítékon a dóm díszes belső tere látható.

Szintén tavaly, szeptemberben a Magyar Posta az első pécsi Fuss a rákgyógyításért! ? címmel meghirdetett jótékonysági sporteseményén indította útjára a Pécs bélyegem elnevezésű személyes bélyegét. Ezen a baranyai város jellegzetes motívumai láthatók, és mellette kis szelvényen ? mint minden személyes bélyegen ? bárki elhelyezheti saját vagy kedvenc fotóját, céges emblémáját ? tudatta Rozs Borbála.

Szóljon hozzá!