ZETApress

hírportál

Tartalmas talkshow-kat!

Juszt László és Szilágyi János voltak Magyarország legnépszerűbb talkshow-vezetői 2009-ben. A Nemzetközi Reputation Institute kutatása szerint a hazai újságírás két nagy öregje olyan bulvár-műsorvezetőket utasított maga mögé, mint Erdélyi Mónika és Joshi Barat.

A szórakoztató show-műsorok házigazdái között folyó versenyben Fábry Sándor lett az első, őt követi Vágó István, Sebestyén Balázs és Jáksó László. Az idei a hatodik év a sorban, amikor a legnagyobb európai kábeltévé-szolgáltató, a UPC megbízásából készült pán-európai kutatásban tíz ország közt hazánk is részt vett. Az év végi reprezentatív felmérésben több mint 1200 magyar tévénézőt kérdeztek meg arról, ki a kedvenc hírolvasója, sportriportere, talkshow-vezetője és show-műsor házigazdája.

Jól indul az év ATV számára, idén már két toplistás médiaszemélyiség is erősíti csapatát. A Halló, itt vagyunk! ? című műsort vezető második helyezett Szilágyi János mellé februárban megérkezik a legnépszerűbbnek bizonyult Juszt László is, akinek műsora ősszel szűnt meg az MTV-n.

A felmérésből egyértelműen kiderül, hogy ha talkshowról van szó, a nézők nem a médiahatóság figyelmét is kiváltó jelenetekkel tűzdelt beszélgetések, hanem a tartalmasabb műsorok mellett voksolnak, hiszen a kedveltségi rangsorban csak őutánuk következik Joshi Bharat, a tv2 ügyeletes családsegítője és Erdélyi Mónika, a Mónika-show háziasszonya.

A szórakoztató show-műsorok esetében viszont nincs nagy meglepetés. Az ország legkedveltebb show-műsorvezetője Fábry Sándor lett, második helyen pedig az ex-RTL Klubos Vágó István végzett. A kutatásból az is kiderült, hogy mind a férfiak, mind a nők körében Erős Antónia a legkedveltebb hírolvasó, RTL Klubos kollégáját, Szellő Istvánt megelőzve. Az ország kedvenc sportriportere a tv2 korábbi show-mestere ? jelenleg MTV-s ? Gundel Takács Gábor lett a második helyre utasított Szujó Zoltán előtt.

Szóljon hozzá!