ZETApress

hírportál

Maciárverés nyolcadszor

Fogadj Örökbe Egy Macit AlapítványArnold Schwarzenegger és Antonio Banderas színészek dedikált mackóit, valamint Roberto Carlos brazil labdarúgó tárgyait bocsátják árverésre 12 magyar híresség felajánlásai mellett a VIII. Jótékonysági Maci Aukción, amelyet december 5-én szerdán este rendeznek az Üllői úti Premier Kultcaféban.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány mai közleménye szerint a szervezet történetében először Roberto Carlos világhírű sportoló, a Real Madrid egykori sztárja és családja is támogatja a kezdeményezést: egy dedikált Real Madrid-újsággal és egy olyan futballcipővel, amelyből egyetlen darab készült Cristofer, a focista magyar anyától született kisfia számára.

Az összegzés szerint idén is 12 magyar híresség csatlakozott az árveréshez. Többek között Benedek Miklóst, Böjte Csabát, Eperjes Károlyt, Jordán Tamást, Juhász Elődöt, Latorcai Jánost és Temesvári Andreát kérte fel az alapítvány, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez. Az alapítvány csaknem három éve nyitotta meg fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terét, a Premier Kultcafét, ahol jelenleg 11 fogyatékossággal élő dolgozik, köztük Down-szindrómások, értelmi sérültek, mozgássérültek, autisták és hallássérültek.

A maciaukciók történetének eddigi legsikeresebb árverése a tavaly november 30-ai volt, amely 25 millió forintos bevétellel zárult. Akkor Dargay Attila, Lovasi András és Nyilasi Tibor medvéi és személyes tárgyai bizonyultak a legértékesebbnek, ezek mindegyike három-hárommillió forintért talált új gazdára. Az eddigi rekordot Kertész Imre Nobel-díjas író felajánlásai tartják: 2014-ben 3,7 millió forintért kelt el a Nobel-díjas író plüssmacija és a Sorstalanság dedikált példánya.

Szóljon hozzá!