ZETApress

hírportál

MikulásGyár a Millenárison

MikulásGyár 2018Idén új főhelyszínen várja az adományozókat a MikulásGyár. November 30-án péntektől 14. alkalommal tárja ki kapuit az ajándékozók előtt a MikulásGyár, idén először a Millenárison. A nagymúltú jótékonysági kezdeményezés szervezői idén is színes programokkal, fellépőkkel várják az adományozókat.

A nemzetközileg is elismert MikulásGyár szervezői a D-épület mozitermében jelentették be, hogy november 30-a és december 21-e péntek között 14. alkalommal, de új helyszínen gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Idén először a Millenáris Parkban építik fel a MikulásGyárat, ahol 09 és 21 óra között fogadják az adományozni vágyókat, de a Lurdy Házban is várják a felajánlókat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik ajándékaikat.

Zsolnai Endre, a MikulásGyár alapítója azt is közölte, hogy idén a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezik meg a nagyszabású gyűjtőakciót. A partner cég bevonásával még szélesebb körben valósulhat meg az ajándékgyűjtés és a rendezvényszervezés terhe is lekerül az Alapítvány válláról, így teljes mértékben a karitatív munkára tudnak összpontosítani.

Ahogy azt Rogán-Gaál Cecília a Nakama képviseletében elmondta, örömmel csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz és a szervezési feladatok átvállalása mellett az egyik kiemelt céljuk, hogy a vidéki önkormányzatok bevonásával bővítsék a gyűjtőpontok körét. A kampányhoz sztárokat is felkértek, hogy ismertségükkel a programra és az adományozásra irányítsák a figyelmet, ők novembertől reklámspotokban, hirdetésekben és közösségi média felületeken népszerűsítik a kezdeményezést.

A közreműködők névsora: Balázs Andrea, Bodrogi Gyula, Csonka András, Dukai Regina, Győrfi Pál, Harsányi Levente, Hódi Pamela, Kecskés Karina, Koroknyai Virág, Kovács Kati, Mádai Vivien, Németh Kristóf és Tóth Vera. Zsolnai Endre elmondta, hogy Angliából, Németországból, de még Ausztráliából is rendszeresen érkeznek önkéntesek a budapesti Mikulásgyárba. Van, aki a szabadságolását is úgy intézi, hogy néhány napot a karitatív akció helyszínén tudjon tölteni. A jótékonysági kezdeményezés látványos installációját évente két-háromezer külföldi vendég keresi fel.

A Mikulásgyár logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., amely az egyébként számára csúcsszezont jelentő időszakban biztosítja az adományok elszállítását a Vöröskereszt központjába. A Magyar Posta lehetőséget ad arra is, hogy az is adományozhasson, aki nem tudja személyesen elvinni ajándékát a Mikulásgyárba, mivel az ország több postáján is ingyen feladhatók az adományok, csak annyit kell ráírni, hogy MIKULÁSGYÁR! A Magyar Posta Logisztika ingyen szállítja a csomagokat és az összegyűlt adományokat a karitatív akció helyszínére, illetve a Magyar Vöröskereszthez.

A MikulásGyár idén is elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük. A MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy csak olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. Az adományokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR! Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják. Az akcióhoz idén támogatóként csatlakozott az Antenna Hungária Zrt, az MVM, a Szerencsejáték Zrt, médiatámogatóként pedig az ATV és a tv2 Csoport.

Szóljon hozzá!