ZETApress

hírportál

7. Társasjátékok Ünnepe november közepén

7. TJÜ 2018.400 asztal, 60 játékmester, 2000 társasjáték 7 teremben, 3000 m2-en. A Nebuló XXI. Alapítvány főszervezésében, a Gémklub, a Piatnik, a Regio Játék és a Delta Vision fő támogatásával november 10-11-én a Lurdy Ház Konferencia Központjában kerül megrendezésre a Társasjátékok Ünnepe? rendezvény. A 2014. november 29-30-ai 3. ünnepről idekattintva olvashatunk.

Immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a modern családi, felnőtt és gyerek társasjátékok országos fesztiválja. Az eseményen sok játékkiadó és -forgalmazó, társasjátékos szervezet, egyesület, klub, társasjátékos szórakozóhely képviselteti magát ? tudatta Éllő Nicolette marketing és kommunikációs vezető.

Ezen a hétvégén közel 400 asztalon, 7 teremben lesz lehetősége a résztvevőknek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai-, stratégiai-, parti-, családi- és gyerek-társasjátékokat. A Társasjátékok Ünnepe? rendezvényen a társasjátékos egyesületek és kiadók szakavatott játékmesterei segítenek eligazodni a számtalan társasjáték között, illetve segítenek megtalálni mindenki számára a neki való társasjátékot.

Ízelítő a Társasjátékok Ünnepe? gazdag programjából: látványos társasjáték bemutatók, kipróbálhatók idén díjazott társasjátékok, játékoktatások, szabálymagyarázatok szakértő játékmesterektől, Mini Essen ? társasjáték újdonságok a nagyvilágból, helyi versenyek, játéktesztelés, társasjátékos kiállítások, óriási társasjátékvásár és még sok más program. A november 10-re áthelyezett munkanap miatt az ünnep szombaton meghosszabbított esti nyitva tartással, 21 óráig várja a társasjátékok rajongóit! 11-én vasárnap a Társasjátékok Ünnepe? 10 és 18 óra között tart nyitva.

A Társasjátékok Ünnepe? rendezvényen kerül megrendezésre a megújult Társasjátékos Olimpia, ahol 9 versenyszámban mérhetik össze tudásukat az ország legjobb társasjátékosai: Ticket to Ride: Európa, Kingdomino, 7 Csoda: Párbaj, Dice Forge: A sors kovácsai, Glüx, Century: Fűszerút, Cartagena, Carcassone, Évszakok.

A Társasjátékok Ünnepe? a családok számára kiváló alkalmat teremt a karácsonyra ráhangolódásra, felkészülésre. Az igazi társasjátékosoknak, a gémereknek az év várva-várt társasjátékos találkozója. A szombati munkanapon ideális program iskolás csoportoknak. A társasjátékozás egyre divatosabb szabadidő eltöltési mód a felnőttek körében is, mely összehozza a különböző generációkat, illetve az online világban elmagányosodott embereket.

A rendezvény fő-szervezője a Nebuló XXI. Alapítvány. Főtámogatók: Piatnik, Gémklub, Regio Játék. Delta Vision. Részt vevő egyesületek: Társas Központ Egyesület, MATE-Magyar Társasjátékos Egyesület, Mensa HungarIQa, homoludens.hu Egyesület.

Szóljon hozzá!