ZETApress

hírportál

Összegyűltek az adományok

MikulásGyárA zord idő ellenére rekord eredménnyel zárt a MikulásGyár, mely december 11-én, pénteken nyitotta meg kapuit. Idén is csúcsot döntött a MikulásGyárba beérkező adományok száma! ? tudatta a Magyar Vöröskereszt Sajtóirodája.

A jótékonysági adománygyűjtő akció immár ötödik alkalommal került megrendezésre és változatlanul hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint a céges adományozók száma az utóbbi években csökkent, a lakossági adományozók száma ezzel szemben látványos növekedésnek indult. Úgy tűnik, az ünnepi készülődések közepette és a faggyal-hóval megérkezett tél ellenére sem feledkeztünk meg azokról, akik másként nem jutnának karácsonyi ajándékhoz!

Közel 13 ezer kartondoboz adomány gyűlt össze országszerte az idei MikulásGyár rendezvény során, ebből közel tízezer a fővárosban. A céges adományozók ezúttal kevesebben voltak, de így is érkezett nagy mennyiségű tartós élelmiszer, papír-írószer és még 350 db fenyőfa is. A lakossági adományok nagy része játék volt, de rengeteg ruhanemű, valamint tartós élelmiszer is érkezett.

Akadtak különleges felajánlások is: a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége például 11 doboz saját kötésű ruhaneműt juttatott el így a rászorulóknak, de több intézményben, szervezetnél közösen gyűjtötték össze az adományokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság állománya például idén hagyományteremtő szándékkal gyűjtötte össze adományát a rászorulók részére, a Rendőrtiszti Főiskola hallgatói pedig önkéntes munkával segítették a fővárosban a MikulásGyár tevékenységét.

Az önkéntesek voltak idén is a MikulásGyár mozgatórugói: Budapesten 130 önkéntes közel 2600 munkaórát szánt arra, hogy szebbé tegye a rászorulók karácsonyát. Az összegyűjtött adomány országszerte a Magyar Vöröskereszt segélyosztó programjai során jut el az adomány a nehéz körülmények között élő emberekhez. Aki máshogy szeretett volna segíteni ? idén először ? vért is adhatott: a Magyar Vöröskereszt véradókamionja két alkalommal is várta a fővárosi véradókat. A Magyar Vöröskereszt és a MikulásGyár ezúton köszöni meg az adományokat és kíván békés boldog karácsonyi ünnepeket!

Szóljon hozzá!