ZETApress

hírportál

Belfegor lett ételünk

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018-ban meleg-konyhás szakácsversenyt hirdetett, melynek nyertes étele lett a Magyarország étele 2018 cím jogos használója. A Szakácsverseny döntőjére a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK) tankonyháján tegnap került megrendezésre.

Az Oldalas Magazin szervezésében a Top 12-es döntőben Nótár László, az ajkai Mangó Étterem és Panzió séfje és segítője, Hosszú Ivett Kamilla: Belfegor fantázianevű étele lett az I. helyezett, így 2018-ban ez lett Magyarország étele, mely makói hagymás velővel töltött, paprikamártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal.

A kóstolózsűri tagjai:
Varga Károly többszörös olimpiai-, Európa- és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka-díjas, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa;
Ács Lajos mesterszakács, a dunabogdányi Forgó Étterem konyhafőnöke;
Hidvégi Hedvig, a BGE delegáltja szakoktató, főiskolai tanársegéd, oktatás támogatási koordinátor, élelmiszermérnök;
Kelemen Helmut mesterszakács, szakoktató, az Étrend Egyesület alelnöke;
Kerekes Sándor, a Csókafészek Étterem kreatív séfje, Őshonos delikát tulajdonos, a Szakácskönyv a magyar szürkéhez szerzője;
Nemeskövi Dénes háromszoros olimpiai- és világbajnok, Venesz- és Fehérsapka-díjas mesterszakács;
Várhelyi Miklós szakács szakoktató, olimpia bajnok, Venesz- és Aranysapka-díjas mesterszakács.

Szóljon hozzá!