ZETApress

hírportál

Itt a nyár Óbudán!

Óbudai Nyár 2018Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, kertmozikkal vár a nagykorúságát ünneplő Óbudai Nyár 2018. június 16-tól augusztus 31-ig ? derült ki sajtótájékoztatójukon az Esernyős udvarán.

Szikora Róbert és az R-GO, az Óbudai Danubia Zenekar, a Grund, Horgas Eszter koncertje, utcaszínház, kertmozik két hegyszínen is ? és ez csak néhány program azok közül, melyeket a 18. Óbudai Nyár egész nyáron kínál a közönségnek.

Mára az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett rendezvénysorozat egyike a legrangosabbnak, s így méltán népszerű a hazai és külföldi látogatók körében is. A művészetek különböző műfajaiból kötött színpompás, gazdag csokrot elismert művészek sora nyújtja át a közönségnek. A változatosságot növeli az is, hogy a kerület kulturális intézményeinek zöme ? az Óbudai Kulturális Központ, illetve két intézménye: a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K ? a Kaszásdűlői Kulturális Központ, valamint az Óbudai Promenád, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum, a Térszínház, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős, a Kassák Múzeum, a Kobuci Kert, valamint az Aquincum Múzeum ? gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, kertmozik, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a nyarat az itt élők és az Óbudára látogatók számára.

A nagysikerű, ingyenes Fő téri koncertek sorát, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja a Summer mix-szel. Majd hetente újabb és újabb zenei csemegékkel örvendezteti meg a közönséget, többek között Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje, Hot Jazz Band, a Grund ? a Vígszínház fiú-zenekara, a Queen Real Jazz, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor tolmácsolásában Queen örökzöldeket hallgathatunk.

Az Óbudai Nyár közönsége nem csak a kerület kulturális életéből kap ízelítőt, megismerkedhet hagyományainkkal is. A több mint 250 éves múlttal büszkélkedhető Óbudai Búcsú színes forgataggal várja vendégeit. Az Óbudai Búcsút az Alma együttes koncertje nyitja, később bemutatkoznak a német nemzetiségi hagyományőrző egyesületek, részesei lehetünk a hagyományos kórustalálkozónak, s ezúttal is fellépnek majd a nagy kedvencek Ötvös Csilla énekesnő és növendékei és Zwickl Mihály fúvószenekara. A napot Szikora Róbert és az R-GO koncertje zárja.

A 3K előtti Pethe Ferenc téren, újból ingyenes utcaszínházi előadásra várjuk a nagyérdeműt, ahol egy új felfogásban láthatják Shekaspeare népszerű darabját a Rómeó és Júliát. A mozirajongókat a Kobuci Kertmoziban és a Csobánka téren nagysikerű filmek sora szórakoztatja ingyenesen. A világzene és a blues híveinek is tartogatunk meglepetést. A Kobuci kertben egyhetes Blues Fesztivált rendezünk hazai és külföldi fellépőkkel.

A kerület múzeumai is gazdag választékkal várják a látogatókat, s nem csak a Múzeumok éjszakáján lesz érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari gyűjtemény tárlataira és programjaira. Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünk több ismert és elismert képzőművésznek ad otthont, így az Óbudai Nyár programjában mindig remek kiállítások szerepelnek. Lassan már megszokja a közönség, hogy itt nemcsak galériákban találkozhat műalkotásokkal, hanem a Kórház utcai szabadtéri tárlaton is, s idén izgalmas fotókiállítással kapcsolódik a programba az Óbudai Promenád is.

Békásmegyeren, folytatva a hagyományokat a Csobánka tér-zene csábítja a látogatókat, ahol változatos műfajú koncerteket rendezünk az Aelia Sabina Percussion Orchestra, a Széll Kulturális Egyesület részvételével és Balkán csokrot adnak át a kerület bolgár, görög, román és a szerb nemzetiségi önkormányzatainak kulturális csoportjai. Bővebb információk Facebook-oldalukon is olvashatók.

Szóljon hozzá!