ZETApress

hírportál

Csodáljuk az életet!

Légy az élet csodálójaA 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg Eszterhai Katalin harmadik kötete az Alexandra Kiadó gondozásában Légy az élet csodálója! címmel, melyben Katalin derűs bölcsességgel és fékezhetetlen életörömmel ír az idős-korról, a szeretet erejéről és a minket körülvevő apró csodákról.

A kötet megjelenése alkalmából az írónő ezúttal is hazalátogatott és egészen május 3-án csütörtökig itt marad. Közben egy-egy könyvbemutatót is tart Budapesten és Pécsett. A kötet budai bemutatója ma délután volt a Fény utcai Millenáris B-galériai Supka Géza-termében, ahol az írónővel Bayer Ilona beszélgetett. A kötet pécsi könyvbemutatóját április 24-én kedden 18 órakor tartják az Auguszt Házban, az Orsolya utca 8-10-ben.

Eszterhai Katalin legújabb könyvében hittel vallja, éveink számától függetlenül sosem késő rácsodálkoznunk a világban mindenütt ott rejlő szépségre. A 288 oldalas kötet egyes fejezeteiben lenyűgöző meséket olvashatunk emberekről, akiket különféle kihívások elé állított az élet, akik mind eltérő módon szemlélik a világot, és akiket egyetlen cél vezérel: megtalálni a boldogságot.

? Vizsgálgatom az életemet, bennem él a vágyakozás a jóra, és játszom a mindennapjaimat, közben elhiszem, hogy akárhány évesek is vagyunk, léteznek a csodák, amelyeket mindenki a saját lelkében hordoz. Én szeretem a barátaimat, szeretem a körülöttem nyüzsgő világot, a nevetést, a sírást? Várakozásaim fiókját még ki-be húzogatom, még sok minden belefér? ünnepelni szeretném az örömöket, hinni, hogy nem baj az, ha időnként a könnyeink sós esője záporozik. Nem baj az, ha rájövünk: tévedtünk, ha a boldogtalanság és a boldogság összekapaszkodik bennünk, ha a gyerekkori álmok kitörölhetetlenül bennünk maradnak? Ha már olyan öreg leszek, hogy már bizonytalanul, ingatagon járok és a lábam alig érinti majd a földet, ha már nem tudom eldönteni, hogy repülni, elesni vagy meghalni szeretnék, még akkor is keresni fogom azt az örökszép világot, ahol a félelemnek nincs hatalma, ahol öregen is önmagamhoz méltó tudok maradni, ahol a szeretet irányítja az utamat, ahol a Jövő minden reményét ringatom, / Mint a vihart és fészket a falomb. / Így állok örök békességbe már, / S az Istent várom, aki földre száll ? olvasható a hátsó borítólapon.

Eszterhai Katalin újságíró, szerkesztő, televíziós producer 1987-ben férjével és lányaival együtt Olaszországba költözött, majd két év római tartózkodás után Kanadában lelték meg új hazájukat. A szerző két korábbi kötete az Akaratunk gyógyereje 2016-ban, illetve a Majdnem Esterházy 2017 nyarán jelent meg, melyről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!