ZETApress

hírportál

P+R parkoló kerékpároknak Bécsben

Bike Ride-LiesingKerékpárok számára létesítettek P+R parkolót Bécsben. A liesingi pályaudvarnál található zárt kerékpár-tárolóban 28 bringának van hely; egy napra 70 centért lehet letenni a biciklit ? tudatta a Eurocomm-PR.

Mostantól a P+R parkolók analógiájára működő zárt kerékpártárolóban hagyhatják a biciklijüket Bécsben azok, akik a liesingi pályaudvaron szállnak vonatra. Az új bicikligarázsban 28 kerékpárnak van hely, egy napra 70 cent, egy hétre 7 euró, egy évre pedig 70 euró a parkolási díj. Jegyet helyben, automatánál vagy okostelefonnal lehet vásárolni. Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner fotóján Christoph Chorherr, a bécsi közgyűlés képviselője, Gerald Bischof kerületi elöljáró és Werner Böhm, a WIPARK ügyvezető igazgatója látható.

Az új kerékpárgarázst a vasútállomásnál található P+R parkolóházban alakították ki, mivel az osztrák fővárosban egyre többen kombinálják a közösségi közlekedést és a kerékpározást. Nem ez az egyetlen Bike & Ride létesítmény Bécsben: 2016-ban a főpályaudvarnál, a Hauptbahnhofon adtak át egy hasonló, jóval nagyobb kapacitású őrzött kerékpártárolót. Itt 760 biciklinek van hely, ráadásul biciklikölcsönző, shop és szervíz egészíti ki a kínálatot. A kerékpárállomás ? Bécs Városa megbízásából ? szociális üzemként működik, és tartósan munkanélküli emberek visszatérését segíti a munkaerő-piacra.

Szóljon hozzá!