ZETApress

hírportál

Fotókönyvek díjazása

CEWE Fotókönyv Pályázat díjaiA CEWE megtalálta Magyarország legszebb fotókönyveit. Nagyszerű, örömteli pillanatoktól övezve zajlott le a CEWE 2016/17-es Fotókönyv Pályázatának Díjátadó Gálája tegnap az MTA Székház Vörösmarty-termében ? tudatta Drucker Szilvia.

A több mint 1350 indulóból a legjobb 21 kötet büszke alkotója vehette át ünnepélyes keretek között az elsőséget jelentő kupákat, és az azzal járó értékes nyereményeket. ? A fotózás folyamata nem ér véget azzal, hogy egy utazás, egy élmény megtörtént, hiszen az Alkotás csak itt kezdődik. A fényképekből kiválogatni a végül majd könyvbe kerülőket, próbálgatni, hogy milyen elrendezés, milyen papír, milyen díszítés és végül milyen szöveg kísérje majd el őket a nyomdába ? aztán újra és újra elkezdeni az egészet, mert menet közben szinte biztosan találsz majd mindenből olyat, ami jobban tetszik. A pályázatra nevezett könyvünkkel is végigjártuk ezeket a fázisokat, melyeket a CEWE Haladó Blogon tanultak segítségével állítottam össze. A szöveget a férjem írta, így nemcsak maga a nyaralás, hanem a könyv elkészítése is egyfajta rég begyakorolt, de mindig alig várt rituálé volt számunkra ? emeli ki Dobai Tiborné, Éva, aki a Wales című CEWE Fotókönyvével a 2016/17-es pályázat 500 ezer forintos különdíját nyerte el.

Rajta kívül a család, a hobbi, a természet, az esküvő, az utazás és az iskolai emlékkönyvtől a népviseleteket bemutató kötetig sok mindent magába foglaló egyéb kategóriák első három legjobbjai vehették át díjaikat, olykor ? a megosztott helyezéseknek köszönhetően ? szám szerint négyen is. Büszkeséggel, meghatottsággal beszéltek fotókönyveikről, melyek nemcsak jól sikerült, szépen szerkesztett művek, hanem egyben életük egy-egy meghatározó élményét, életre szóló pillanatát, szívüknek kedves személyt, állatot vagy éppen táját magába foglaló alkotások. E vetületek pedig összeforrnak, az elismerés mindkét oldalt bearanyozza.

A CEWE Fotókönyv Pályázat Díjátadó Gálájának különleges résztvevője volt Bernáth Katalin, akit legnagyobb meglepetésére három kategóriában is szólítottak, hiszen három teljesen különböző témában is jeleskedett: két 1. és egy 2. díjjal távozhatott az esemény végén. Ugyancsak nagy örömmel ment a színpadra Jenei Gábor, aki Anita és Gábor Nagy Képeskönyve IV. című művével saját ? utazás ? kategóriájának első helyezése mellett a közönségdíjat is bezsebelhette, azaz a helyszínen megjelenő mintegy nyolcvan szakértő vendég szerint az összes díjazott közül a legkiemelkedőbbet alkotta.

? Nagyszerű érzés volt már zsűrizni is a beérkezett pályázatokat, hiszen ilyenkor egy másodperce bepillanthatunk abba a sok csodás élménybe, amely a vásárlóinkat fotózásra, majd fotókönyv-készítésre ösztönzi. A személyesen találkozás a kiemelkedő alkotókkal pedig egy nagyszerű visszajelzés számunkra, megerősít minket abban, hogy fejlesszük termékeinket, a hozzájuk tartozó szolgáltatásokat, ezzel még több teret adva a kreativitás kibontakozásának ? hangsúlyozta Zoboki Zoltán, a CEWE Magyarország ügyvezetője.

Szóljon hozzá!