ZETApress

hírportál

Gyermekvárosiak Mesevárosban

MesevárosTöbb mint 700 hátrányos helyzetű gyermek látogathat el a karácsonyi Mesevárosba. A Miniszterelnöki Hivatal szervezésében a mai napon a Kőszegi SOS-Gyermekfalu és a Fóti Gyermekváros gyermekcsoportja látogatta meg a Mikulást a Kossuth téri Mesevárosban.

Velük együtt december 7-e és 11-e között több mint 700 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek érkezik az ország különböző pontjairól. A gyermekek amellett, hogy találkoznak a magyar Mikulással, parlamenti látogatáson is részt vehetnek. A különleges adventi programon túl a szervezők édességcsomaggal és ajándékokkal is kedveskednek a gyerekeknek, amiket a Miniszterelnöki Hivatal felhívására a hivatal és a minisztériumok dolgozói gyűjtöttek össze.

A Miniszterelnöki Hivatal által szervezett Kossuth téri programra december 7-e és 11-e között hátrányos helyzetű gyermekek napi 2-3 csoportja érkezik az ország minden tájáról. Érkeznek gyerekcsoportok Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, ezen kívül Csongrád, Nógrád, valamint Komárom-Esztergom, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Pest megyéből.

A térre látogatnak többek között a battonyai, a hodászi, a komáromi, a sajókazai, a makói és a mályi gyerek is. A megyei csoportok mellett a Fóti Gyermekváros, a Kőszegi SOS-Gyermekfalu, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége is küld gyerekeket a Kossuth téri Mesevárosba. A buszos utazás, illetve a gyermekek étkeztetésének költségeit egyaránt a Miniszterelnöki Hivatal fizeti.

A Miniszterelnöki Hivatal jóvoltából a gyerekek idegenvezetéssel egybekötött csoportos parlamenti látogatáson is részt vesznek, valamint a Mikulás krampuszai elkalauzolják őket a Mikulásházba is, ahol személyesen találkozhatnak a Mikulással. A csoportok tagjai emellett ajándékokat is kapnak, amiket ? szervezett ajándékgyűjtés keretében ? a hivatal és a minisztériumok dolgozói gyűjtöttek össze.

Az ajándékgyűjtési akció keretében november hónapban több mint ezer minőségi játék gyűlt össze. A Mikulással való találkozás és a parlamenti látogatás élménye mellett a gyermekek karácsonyát idén ezek az ajándékok még boldogabbá tehetik.

A Kossuth téren felépített Meseváros és kézműves vásár december 5-e és 23-a között tart nyitva, hétköznaponként 12 órától 20 óráig. Az évek óta több ezer gyermeket vonzó Mikulásház hétköznaponként 16 és 20 óra között, hétvégén pedig 10 és 20 óra között várja a Mikulással találkozni kívánó gyermekeket és szüleiket. Az Ország Karácsonya rendezvény részletes programjait a honlapjukon találhatjuk meg ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!