ZETApress

hírportál

MikulásGyár péntektől

Mikulásgyári munkásokAz idei évben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár, a legnagyobb hazai jótékonysági esemény a Magyar Vöröskereszt bevonásával ? tudtuk meg délelőtt a Duna plázabeli sajtótájékoztatón.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a rászoruló gyerekeknek és családoknak segítsük a karácsonyi ünnepet könnyebbé és szebbé tenni. A rendezvény a tavalyi szombatival szemben idén már pénteken, december 11-én 11órakor a hivatalos nyitó ceremóniával indul és egészen december 22-ig tart nyitva, naponta 12-től 22 óráig.

A 11-i megnyitó esemény több szempontból is érdekes lesz. Egyrészt folytatjuk a hagyományt: Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, a rendezvény fővédnöke, és Demszky Gábor főpolgármester a MikulásGyár szalagátvágásával ünnepélyesen és hivatalosan is megnyitja a MikulásGyárat a látogatók előtt, másrészt a megújult belső dekorációt először láthatják a Felvonulási térre látogatók.

E helyszínre várjuk az adakozókat és az ajándékokat, a tartós élelmiszereket, a tisztítószereket, a játékokat, a ruhákat, a könyveket és mindent, ami könnyen csomagolható és szállítható. Az ajándékokat nem szükséges semmibe sem becsomagolni, ezt a feladatot önkénteseink elvégzik.

Az adományokat, felajánlásokat azonban nem csupán a Felvonulási téren van lehetőség megtenni, hanem a legnagyobb európai és magyar Plaza lánc közreműködésével és támogatásával 12 hazai Plazában is. így lett/lesz szerves része rendezvényünknek az Alba (Székesfehérvár), a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plaza.

Idén megújult a MikulásGyár és csapata, ezáltal sokkal több lehetőséget kapott a szervezés a kreatív programokra, a megjelenésekre és az ajándéktoborzás módjára egyaránt. így idén rengeteg plusz program is várja majd a MikulásGyárhoz látogatókat. A tervezett program szerint kora délutánonként gyermek előadásokkal várjuk az érdeklődőket, 17 órától pedig koncertekkel fogjuk szórakoztatni a vendégeket.

A közismert művészek mellett (a teljesség igénye nélkül: Caramel, Somló Tamás, Miller Zoltán, Balázs Elemér Group, Jamie Winchester, Tóth Vera, az United Együttes, a Belmondo Zenekar, a Paso Sound System stb.) teret adunk olyan tehetséges fellépőknek is, akiknek még nem volt lehetőségük megmutatni magukat a nagyközönség előtt.

Másik fontos újdonság, hogy a Magyar Posta közreműködésével idén a kisebb településen élőknek is lehetősége nyílik arra, hogy az ünnepek közeledtével, adományokkal segítsék a rászorulókat. Az adakozók bármelyik postán leadhatják csomagjaikat a Mikulásgyárnak, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez juttatja azokat a posta. A becsomagolt adományokat az ország valamennyi postáján ingyen lehet feladni. A dobozokra csupán egyetlen szót kell ráírni csupa nagybetűvel: MIKULÁSGYÁR.

Rendhagyó módon idén lehetőséget biztosítunk a határon túl élők számára is. így olyan színes műsorral fogjuk szórakoztatni a hozzánk látogatókat, amellyel még soha nem találkoztak a MikulásGyár története során. Természetesen nem csak színpadi produkciókkal találkozhatnak ? hétvégenként a családosok számára tematikus napokat szervezünk.

December 12-én a sportnap kerül megrendezésre, ahol a kilátogató ajándékozók találkozhatnak és focizhatnak válogatott focistákkal. Bemutatásra kerül egy hazánkban még nem nagyon ismert sportág, a footsal. Emellett lehetőség lesz megtekintetni egy triál és egy alternatív sport bemutatót a profik közreműködésével. Részt vesznek a rendezvényen ? és ezzel támogatják azt ? számos sportág jeles képviselői.

December 19-én a triatlonnal ismerkedhetnek meg közelebbről is a résztvevők: híres magyar triatlonosok fognak futni, biciklizni és úszni ? ez utóbbit, a hidegre való tekintettel csak ? a boldogságban, szeretetben és odaadásban. December 20-án a tánc körül fog forogni a MikulásGyár, a Madách Musical Tánciskola, a Tornádó Dance és még számos tánciskola bemutatójával. Az egyéni produkciókat követően az összes táncos ? a Stockholmi mintára ? egy közös táncot fog betanulni és bemutatni, a látogatók bevonásával.

Mivel a MikulásGyár elkötelezett híve a gyerekek a gyermekekért programnak, minden délután óvodás és iskolás csoportok látogatnak el a helyszínre, ahol találkozhatnak a Mikulással, részt vehetnek a kis mikulástoborzón, segíthetnek ajándékokat csomagolni. Ezzel már kisgyermek korban megmutathatjuk nekik, hogy mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás, és hogy odafigyeljenek egymásra.

A MikulásGyár természetesen megjutalmazza azokat a gyermekeket, akik elhozzák megunt játékaikat, ezért meghirdette az Év MikulásGyár-díját. E díjat az az iskola nyeri el, amely az akcióban a legtöbb ajándékot hozza a MikulásGyárba, ezzel is ösztönözve a gyermekeket, hogy minél több ajándékot gyűjtsenek össze a nehéz helyzetben lévő családoknak. Első díj: Bécsi kirándulás múzeumlátogatással egybekötve. Második díj: Hajókirándulás a Dunán. Harmadik díj: Belépő a Budapesti Nagycirkusz legnagyobb előadására.

A MikulásGyár idei támogatói között szerepel sok médium, de a nagy cégek mellett számos kisebb vállalkozástól is érkeztek már előre felajánlások, illetve támogatások. Ezúton köszönjük az egész éves installációraktározási lehetőségét a Valad Kft-nek. Hisszük, hogy az emberek szeretetével és összefogásával sikeresen tudjuk zárni az idei évet, s reméljük, hogy sok rászoruló családnak szebbé tehetjük a karácsony meghitt pillanatait.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Összegyűltek az adományok | ZETApress

Szóljon hozzá!