ZETApress

hírportál

Nemes ékszerek Pálházáról

Magyar ékszer, magyar porcelánból, magyar motívumokkal. A Pálházán készült ZEMA ékszerek 2018-as új ékszer-kollekciójába nyújtott ma bepillantást az idén 9 éves és már nemzetközi szinten is egyre ismertebb brand. Bemutatkozott az ŐSERŐ a nagyközönségnek, melynek folytatása jövőre várható.

A ZEMA ékszer-kollekciókról általánosságban elmondható, hogy kizárólag prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszereket tartalmaznak, melyeket egyedileg kézzel festenek a finom-porcelán alapra. Az ékszerek teljes mértékben Magyarországon készülnek. ZEMA, a magyar ŐSERŐ, amely mindig velünk lehet. Ezen a héten debütált a márka show-roomjában a legújabb jövő évi, ŐSERŐ elnevezésű kollekció egyike, amelyet az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemeznek.

Az új ékszerkollekció egyes darabjait autentikus népművészeti ornamentikákkal díszítették, melyek különböző korokat idéznek meg. Így szeretnék megőrizni és feleleveníteni a gyönyörű, régi magyar motívumokat, hogy azok jelen korunk részesei is lehessenek. A nyílt nappal egybekötött bemutató háziasszonya dr. Csisztu Zsuzsa sportújságíró volt, aki immár 5 éve a ZEMA ékszer-kollekcióinak arca és nagykövete. Elmondta, hogy az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, hiszen ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak. Kérdésemre hozzátette, hogy a kft. egyedi termékeivel a január 11-ei Sportcsillagok Gáláján is találkozhatunk a Nemzeti Színházban, de részleteket nem akart róla elárulni.

Tradíció, inspiráció, szenvedély jellemzi a legújabb kollekciót

A bemutatott új kollekció formavilága a tradicionális magyar népművészetből merít, különlegességét pedig az adja, hogy a magyarság eredetét dolgozza fel, megjelenítve többek között a bronzkori, szkíta, hun, valamint avar kori elemeket. Az ŐSERŐ fantázianevet viselő kollekció, komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét. ? A kollekció színvilágát ezúttal a négy fő elem ? a négy ősi erő ? a Föld, a Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg ? fűzte hozzá Papp Erzsébet, a híres magyar ékszer-manufaktúra kreatív igazgatója és a kollekció megálmodója. A kollekciónak négy fő csoportja van, amelyek közül a szkíta a levegő, a hun a víz, az avar a tűz és a honfoglalás a föld színeiben pompázik.

A bronzkori kollekció kicsit elkülönül a többitől, hiszen itt nem a színek dominálnak, inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Mintázata szintén figyelmet érdemlő, az úgynevezett ZEMA-arany alapminta, melyet őseink hoztak be keletről a Kárpát-medencébe. Az élet virágát mintázó alapot 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszítik. Ezzel a mintasorral nem csak az ékszereken, hanem a ZEMA elegáns ajándékdobozain és táskáin is találkozhatunk.

A ZEMA koncepció

A ZEMA neve egyet jelent az ősi magyar motívumok felvirágoztatásával modern formában. Évek óta a minőséget, a valódi értékek bemutatását és azok megtartását tartja legfontosabb irányelvének. Koncepciója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse. Az ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab. 2014-ben a ZEMA márka porcelán ékszerei elnyerték a Nemzeti Érték címet. Papp János és neje, valamint 3 gyermekük családi vállalkozásának saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. A ZEM a gyermekek keresztneveire, az A meg apa-anyára utal. Értékét tovább növeli, hogy a manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitásához hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A ZEMA dekorációi sokrétűek, a tradicionálistól az art deco-n és szecesszión át a barokkig.

Szóljon hozzá!