ZETApress

hírportál

Múzeumi Respect

Respect ?17. Konferencia: Jelen és Jövő. Technológiai alkalmazások és innovációk a műtárgy-védelemben. A Magyar Nemzeti Múzeum november 8-9-10-én indítja útjára Respect címmel a műtárgy-védelem aktuális kérdéseivel és legfrissebb eredményeivel foglalkozó, háromévente megrendezendő konferenciasorozatát.

A találkozó célja, hogy fórumot biztosítson és elősegítse a tapasztalatcserét azon szakemberek között, akik a műemlékvédelem, a régészet, a képző- és iparművészet, a történeti és természeti gyűjtemények tárgyi emlékeinek állagmegőrzésén munkálkodnak. Az idén először megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia közvetítő szerepet kíván betölteni a fejlett műtárgyvédelmi technológiák, módszerek és ismeretek bemutatásával a fejlesztők, a kutatók és az alkalmazó műtárgy-védelmi szakemberek között ? tudatta az MNM Sajtószolgálata.

A Respect az interdiszciplináris együttműködések szemléletrendszerét kívánja megvalósítani külföldi és magyar előadók közreműködésével, esettanulmányok és pódiumbeszélgetések formájában. A konferencián a szakma jeles magyar képviselői mellett jelen lesznek többek között a Krakkói Nemzeti Múzeum, a Firenzei Egyetem és a Norvég Légkörkutató Intézet szakemberei is, a részletes program a múzeum honlapján elérhető.

Szóljon hozzá!