ZETApress

hírportál

Karácsony Debrecenben

Debreceni karácsonyfa-állítás 2017Több mint száz iskolás gyerek duplán örülhetett ma délelőtt Debrecen főterén: egyrészt megcsodálhatták a Város Karácsonyfájának felállítását, másrészt elsőként próbálhatták ki az adventi vásár újdonságát, a Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket ? tudatta Kerekes Sándor, a Főnix kommunikációs vezetője.

Az üzembe helyezésen részt vett Pósán László országgyűlési képviselő, Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Andreas Pick, a Riesenrad Göbel közép-európai vezetője, Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Kft. ügyvezetője, Juhász Zoltán rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője és Suba István rendőr százados, a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. A Debreceni Adventi Vásár legújabb attrakciója egészen január 6-án Vízkeresztig várja az érdeklődőket. Az óriáskerékről ? amely 33 méter magas, 26 nyitott kabinnal rendelkezik és egyszerre 156 férnek el rajta ? a legszebb ünnepi panoráma tekinthető meg Debrecen főteréről.

Keressük együtt a Mikulás lábnyomát!

Advent első hétvégéjén, december 2-3-án tematikus kézműves kuckóval és a Mikuláskereső interaktív játékkal vonják be a családokat az állatkerti szakvezetéses sétába. A Gibbonházban animátorokkal ajándékot készíthetnek, és meglepetésként fel-felbukkan a Mikulás is, aki nagyon elfoglalt, hiszen még pakolja az ajándékokat a fakunyhójában, de előlegként megjutalmazza az ügyes gyermekeket. A krampusznak öltöző gyerekek, kedvezményes, félárú jegy megváltásával látogathatnak el ezen a hétvégén az Állatkertbe ? tudatta dr. Nagy Gergely Sándor ügyvezető.

Állatok karácsonya a Nagyerdőn

A Debreceni Állatkert és Vidámpark egyik legszebb hagyománya, az Állatok Karácsonya, melyre december 27-én idén is várja látogatóit. 10 órától az érdeklődők szakvezetéssel kísért állatkerti sétán vehetnek részt, melynek során megtekinthetik az állatok ünnepi ebédjének felszolgálását. Valamint egész nap ki lehet próbálni a csacsifogatot is. 11 órától az Állatkert idén is Szülői értekezletet tart az örökbefogadók számára, hogy együtt idézzék fel a kert és a pártfogolt állatok életének idei legizgalmasabb pillanatait. Idén kedvezményes félárú jeggyel szeretnénk megköszönni a debreceni lakosok egész éves figyelmét és támogatását. A kedvezmény igénybevételéhez csupán egy lakcímkártya felmutatása elegendő és egészen december 31-ig felhasználható. Állatkerti belépővel rendelkezők számára a programokon való részvétel díjtalan.

Hamarosan érkezik a Zöld Mikulás

Még nem borítja fehér hó a tájat, de hamarosan itt az év vége és érkezik a Zöld Mikulás a Hortobágyi Nemzeti Parkba. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság immár ötödik éve hagyományteremtő jelleggel rendezi meg a Zöld Mikulás programot, mely keretében a Hortobágy-halastavi Kisvasút egy rövid időre átalakul Mikulásvonattá, mely segítségével a vendégeink eljuthatnak a Zöld Mikulás házához. Igazgatóságunknak egyik legfontosabb feladata a szemléletformálás, környezeti nevelés, így a Zöld Mikulás programunkat is a környezettudatosság jegyében valósítjuk meg ? tudatta Kánai Edina. A program helyszíne Hortobágy-Halastó, ahol mintegy 5 km-t zakatol a Mikulásvonat egészen a Kondás tóig.

A Mikulásvonattal való utazás felejthetetlen élményt nyújt a gyermekeknek, majd az út végén egy igazi Meseház várja őket, ahol találkozhatnak a Zöld Mikulással, átvehetik tőle a zöld csomagot, melynek tartalma rendhagyó módon nem csak édességet, hanem mindenféle kézműves terméket tartalmaz. A meseházban mesejátékkal szórakoztatjuk a kicsiket, valamint mindenki kedvére kézműveskedhet, kreatívkodhat, karácsonyfa díszeket készíthet. Az egyéni látogatókat december 2-án és 3-án, 10 és 13 órai kezdettel várjuk, míg a csoportok részére november 27-től december 10-ig biztosítunk lehetőséget a programon való részvételre. Programjainkra előzetes regisztráció szükséges! Bővebb információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!