ZETApress

hírportál

Fél évszázad Siófokon

Siófok VárosházaÜnnepeljük együtt Siófok 50. születésnapját! Már csak egy év választja el Siófok városát a fél évszázados jubileumtól, amit idén is számos civil szervezet, egyesület, a siófokiak és a város vezetése ünnepel. November 24-én pénteken 09 órától több helyszínen is zajlanak a Városnap rendezvényei.

09 órától a Kálmán Imre Kulturális Központban (KIKK) az országos és/vagy megyei versenyeken kiváló eredményeket elért diákokat jutalmazzák. A város főterén 10 és 20 óra között Jótékonysági vásárt tartanak a helyi civil szervezetek és egyesületek. Az eladott árukból befolyó összeg felét saját célokra fordítják, a másik feléből jótékonykodnak, amit idén a siófoki Napraforgó Óvoda számára ajánlanak fel ? tudatta Illés Virág sajtóreferens.

Siófok egy virágos település, amely minden évben nevez a Virágos Magyarországért versenyre, és a lakói számára is megmérettetést hirdet a témában. A holnapi Városnapon 15 órától kerül sor a helyi virágosítási verseny eredményhirdetésére a Városházán. A KIKK emeleti galériáján 16:30-tól Csiszár Elek, Siófok 85 éves festőművész díszpolgára ünnepi kiállítását nyitja meg dr. Lengyel Róbert polgármester és a szervező Helyi Érték Egyesület részéről Gyarmati László. A kiállítás december 15-én péntekig lesz látogatható.

A Városnap hivatalos programja 17:30-kor kezdődik a KIKK színháztermében, ahol a polgármester mond ünnepi köszöntőt, majd átadják a városi kitüntetéseket és okleveleket, amelyet Fischer Annie zenei előadó-művészeti ösztöndíjas fellépők közreműködésével ünnepi műsor követ. A fellépők: Szabó Marcell, a 2015-ben Junior Prima-díjat nyert, illetve számos nemzetközi versenyen győztes művész zongorázik, Nyári László, több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, 2013-as Junior Prima-díjas játszik hegedűn. Gordonka tudásával a 8 éves kora óta koncertező, 2016-ban Junior Prima-díjjal kitüntetett Baranyai Barnabás bűvöli el a közönséget.

A KIKK előcsarnokában a Mézeskalácsváros Siófok kiállítás tekinthető meg, amely december 17-én vasárnapig lesz látogatható. A mézeskalács épületekre licitálni lehet, a felajánlott összegekkel idén Gelencsér Nikolettát és családját fogják segíteni a jótékony kezdeményezéssel. 18:50-kor a Jótékonysági Vásáron résztvevő egyesületeknek és civil szervezeteknek mond köszönetet a város vezetője. A Fő téren felállított színpadon 19 órától a Blokk együttes koncertezik. A Városháza Aulájában 19 órakor a díszpolgárokról készült arcképcsarnokot avatják.

Szóljon hozzá!