ZETApress

hírportál

Jónak lenni megint jó!

Kozma Imre atyaHatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó! nevű jótékonysági kampányát, melynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) ? derült ki délelőtt Budán a Szarvas Gábor utcai sajtótájékoztatón.

Immár elmondható, hogy a közmédia hagyományt teremtett a Jónak lenni jó! kezdeményezéssel, és idén december 17-én ismét egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat ? mondta el a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója. Medveczky Balázs kiemelte annak fontosságát, hogy a szórakoztató, kulturális ismeretterjesztő vagy napi aktualitásokat közvetítő műsorok mellett a közmédia csatornáin hangsúlyos szerepet kapjon a társadalmi felelősségvállalás. A Jónak lenni jó! bizonyította, hogy képes a széleskörű összefogás megteremtésére, sőt tavaly a Magyar Termék Nagydíjat is elnyerte. Megfigyelhető, hogy a felajánlott összegek nagysága is évről évre nőtt: 2012-ben százmillió, tavaly pedig már 261 millió forint támogatás érkezett ? számolt be az eredményekről Medveczky Balázs.

Siklósi Beatrix, az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője hozzátette: a Jónak lenni jó! elindulásakor elsősorban a kispénzű emberek jelentkeztek segíteni, de mára a társadalom széles spektruma csatlakozott a jótékonysági kezdeményezéshez; a diaszpórában élő magyarságtól is egyre több felajánlás érkezik. Nem is csak a segítség pénzben kifejezett összege, hanem annak szellemi és lelki értéke is fontos: éreztetni a törődést a rászorulókkal ? emelte ki a főszerkesztő. Mint emlékeztetett, a kampányban ezért nemcsak pénzadományokat várnak, hanem olyanok jelentkezését is, akik a saját tudásukkal, figyelmükkel segítenék a rászorulókat.

Számos művész, sportoló, a hazai közélet kiválóságai csatlakoztak az akcióhoz, de az évek során sok nemzetközi híresség is részt vett a Jónak lenni jó! népszerűsítésében. Idén például A hegyi doktor című televíziós sorozat címszereplője, Hans Sigl egy általa aláírt orvosi köpenyt ajánlott fel, Rafael Nadal jelenlegi világelső teniszező pedig egy dedikált teniszütőt küld a kezdeményezés javára. A következő hetekben a közmédia televíziós és rádiós csatornáin népszerűsítik az akciót, majd december 17-én vasárnap egész napos műsorfolyam során várják a felajánlásokat, amelyeket a Jónak lenni jó! adományvonalán is meg lehet majd tenni ? mondta el Siklósi Beatrix.

Jónak lenni jóKozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke emlékeztetett arra, hogy a máltai szellemiség több mint kilencszáz éves, a hit védelme és a rászorulók támogatása határozza meg 1099 óta. Az MMSZ több mint háromszáz programot működtet, a szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés ? tette hozzá az elnök.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke hozzátette: szolgálatuk csaknem harminc éve az emberek jó cselekedeteiből építkezik, most pedig a közmédia jóvoltából újabb lehetőséget kapnak, hogy megmutassák: jónak lenni jó. A szeretetszolgálat mindenféle segítséget szívesen fogad; a jelentkezők pénzzel, tárgyi felajánlásokkal vagy munkával egyaránt segíthetik a máltaiak küldetését ? hangsúlyozta az alelnök.

Szóljon hozzá!