ZETApress

hírportál

Díjeső a Magyar Televíziónak

Minden eddiginél több szakmai elismerésben részesült 2006-ban az MTV. Összesen 43 hazai és külföldi szakmai díjat kaptak 2006-ban a Magyar Televízió munkatársai. Kiemelkedő teljesítményük bizonyítja, hogy az idén 50 éves MTV minőségi módon látja el közszolgálati feladatait, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Közkedvelt műsorok, közismert és reflektorfényben nem álló televíziósok minden korábbinál nagyobb dicsőséget hoztak a 2007-ben 50 éves fennállását ünneplő Magyar Televíziónak. Az ismert televíziósok közül 2006-ban például a Lévai Balázs fémjelezte Bestseller és Dob+Basszus című műsor alkotói a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon arattak sikert.

A Kamera Hungária egyébként is díjesőt, összesen 7 elismerést hozott az MTV-nek. A külpolitikai műsorokból ismert Benda László munkásságát az Év újságírója díjjal ismerték el a XI. nemzetközi médiafesztiválon, ahol 600 film versengett. Közben maga a Külpolitikai Szerkesztőség a tekintélyes külföldi tudósokból és közéleti személyiségekből álló Geopolitikai Tanácstól kapott oklevelet.

Juszt László, A tévé ügyvédje című heti jogi magazin szerkesztő-műsorvezetője Déri János díjat kapott. Vitray Tamást életműdíjjal jutalmazta a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Rózsa György, aki millióknak csak ?rózsagyuri?, és akinek decemberben nagy sikerrel ment műsora az MTV-n, 40 éves televíziós pályafutásáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét kapta.

A 63 éves korában elhunyt egykori tévésnek, Gyulai Istvánnak posztumusz állami kitüntetést adományozott a köztársasági elnök. Czigány György és Osskó Judit a tekintélyes Prima Primissima díjakból részesült. A Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét Sipos Pál művelődési és kulturális főszerkesztő A nagy könyv produkcióban végzett tevékenységéért kapta meg.

2006-ban az MTV stábjai tudósítottak a Torinói Téli Olimpiáról, az Öttusa Európa Bajnokságról, az Úszó Európa Bajnokságról, a szegedi Kaja-kenu Világbajnokságról. Munkájukat több hazai és nemzetközi fórumon elismerték. Schulek Csaba főszerkesztőt a Magyar Olimpiai Bizottság Nívó-díjjal jutalmazta az olimpiai eszme népszerűsítéséért. Decemberben a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíjjal tüntette ki Gábor Tamást, Feleki-díjjal Deák Horváth Péter riportert. Mindketten a TeleSport munkatársai. Az MSÚSZ nívódíjat adományozott az Olimpiának indult című film alkotógárdájának is.

A kevésbé ismert tévések közül az egyik legfiatalabb híradós, Maya Lilla a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium bronz érdemérmét kapta meg. Maya Lilla, aki 17 napig éjjel-nappal állta a sarat a Tiszánál, a Hármas-Körösnél, és élőben tudósított, elmondta: a kitüntetés legalább még tíz kollégámé, hiszen ők ugyanúgy megérdemelnék, mint én.

Az MTV elnöke, Rudi Zoltán, aki idén egyébként ? mint erről mi is beszámoltunk ? a Magyar Sportújságírók Szövetségétől Köszönet és Hála díjat kapott a 2006-os sportközvetítésekért, maga is a csapatmunka fontosságát hangsúlyozza. Mint elmondta: kitűnő újságírói alkotóközösség dolgozik az intézményben, és díjaik is bizonyítják, hogy az idén ötvenéves MTV minőségi módon látja el közszolgálati feladatait.

Szóljon hozzá!