ZETApress

hírportál

Virág a Sofitelben

Teltházas könyvbemutató volt pénteken délelőtt a Hotel Sofitelben. Vass Virág: Vulévu című regényét mutatta be az Ulpius-ház Könyvkiadó. A roppant megnyerő és csinos hölgy Szily Nóra beszélgető partnereként beszélt saját magáról és könyvéről ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a fotókat is készítette.

Vass Virág újságíróként már elérte a szakma csúcsát, első regényével most íróként debütál. Olvasói a Nők Lapja újságírójaként, majd az Elle alapító-főszerkesztőjeként is megismerhették. Őszinte és hiteles regényt írt a női barátságról, kis és nagy szerelemről, sorsfordító utazásról, a média- és divatvilágról és nem utolsó sorban az önismeretről. A Vulévu valós és álomszerű, kacagtató és felkavaró, miközben az örök kérdésre keresi a választ: Akarod?

Önéletrajzi elemekre épülő regényének főhőse Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Mégis bizonytalan önmagában, szerepléskor lámpalázas, párkapcsolataiban félszeg. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru ?edzőtáborba? küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön. Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal.

A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől. Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amire talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön.

A Vulévu tehát egy szerelmes regény. Igazi, békebeli bestseller, a két világháború közötti kor finom stílusában, de nagyon is a XXI. században. Vass Virág tud őszintén és hitelesen írni. Akik elolvassák ezt a könyvet, menthetetlenül mindent megtudnak róla. És arról a látszólag csillogó világról, amely a bulvár kedvenc, ámde felszínes témája. Szellemesen, önironikusan, szeretettel, a bennfentesek magabiztosságával írja meg a nemzetközi divat- és médiavilágot.

Ki az Igazi: aki romantikus tettekkel jelzi szerelmét; aki félve bátor; aki elmegy, de visszatér; netán az, akibe ?véletlenül? belebotlunk? Mi vezet át a szerelmeken, a csalódásokon, életünk csúcs- és mélypontjain, hol-merre találunk kapaszkodót? Vass Virág regénye éppen olyan könnyed, lendületes és légies, akár a könyv fedőlapján az esernyős lány, miközben izgalmas mélységekbe visz, amelyekből felbukkanva levegő után kapkodunk. A Vulévu rólunk, mai nőkről szól, az esendőségeinkről, reményeinkről, szerelmeinkről ? vagyis: az életünkről ? méltatta a művet Fejős Éva író.

Vass Virág varázslatos, csipke finom világának hősnője álruhás királylány, virtuóz mondatai szemtelenül okosak, a történet tündérmese is lehetne, ha időről időre nem szakadna fel belőle egy ijedt kis sikoly ? írta róla Zétényi Lili.

A legnagyobb varázslat számomra két ember párbeszédében rejlik. A nő-férfi viszony minden igazán izgalmas történet kiindulópontja. Vajon egyszer szót értenek? Vagy csak elbeszélnek egymás mellett és közben szenvedélyesen szenvednek, szeretnek és szórakoznak… ? vallja Vass Virág, aki 17 éves kora óta publikál, huszonöt évesen már az akkor legnagyobb példányszámban fogyó hetilap, a Nők Lapja főszerkesztő-helyettese volt. 2001-ben alapító-főszerkesztője az Elle magazin magyar kiadásának, ahol ma már kreatív tanácsadóként vesz részt. Hogy sikeres lesz-e a regény? Valószínűleg! Az Ulpius-ház Könyvkiadó szerint a megjelenést követő néhány napon belül 1500 példányt adtak el. Gratulálunk!

Szóljon hozzá!