ZETApress

hírportál

Advent a Galériában

Vasárnap délelőtt 11-kor immár a második gyertyát gyújtják meg a Magyar Nemzeti Galéria C épületének fogadócsarnokában. Egy emelettel feljebb kórusmuzsika csendül fel. Az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karának Női Kara énekel szebbnél szebb karácsonyi dalokat.

A három méter átmérőjű, másfél méter magas koszorút Guba Ági virágkötő mester készítette két mázsa fenyőárból. A négy gyertya nyolcvan centi magas és egyenként hat kilogramm súlyú. Az elsőt múlt vasárnap Bálint Antónia segített meggyújtani az alkotónak, s a műsort Kertész Zsuzsa vezette. Mézeskalács, forró sült gesztenye és piros alma várta a mai és a tegnapi gyerekeket, s az emeletről a Profun Kórus énekét hallgathatták.

Az óriási koszorú a szeretet ünnepén a múzeum ajándéka. Szeretnék, ha a látogatók megnyugvást lelnének a békés, gondolatébresztő világban, a műalkotások társaságában, az adventi koszorú környezetében. Az ingyenesen látogatható állandó kiállításokon a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó számos oltárkép és szobor is megtalálható.

Az adventi gyertya fényében vasárnap nem sokáig gyönyörködhetünk. A múzeum délben bezár, hogy délután 5-kor egy zártkörű rendezvénynek adjon otthont. A Táncsics Életmű Díjat idén a kormányfő adja át. Csak remélhetjük, hogy a díjazottak nem csak a kitüntetést, de a vele együtt feléjük nyújtott kezet is elfogadják!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Táncsics Alapítvány Életmű-díj 2006

Szóljon hozzá!