ZETApress

hírportál

Éjszakai Klímafürdő

Herendi Gábor filmrendezőSzerencsésen lezajlott az éjszakai lubickolás a Széchenyi Fürdőben. Igaz, a várt három-ötezer vendég helyett mindössze másfél ezren jöttek el, de a közöttük lévő félszáz hazai és külföldi médium képviselője elvitte a rendezvény hírét határainkon túlra is. Vendégünk volt Kim, a Földkerülő, aki ma indult tovább kerékpárján Koppenhága felé.

Este 10-kor nyitottuk ki a kapukat, hogy a 11 órai kampányfilm-forgatásra becsődülhessen a tömeg. Novák Péternek kellett volna üdvözölni őket a színpadról. Sajnos a népszerű műsorvezető az utolsó pillanatban megbetegedett, s pótlásáról sem tudott a Messzelátó Egyesület hirtelen gondoskodni. A levegő sem volt nyárias, így mindenki a meleg vizű medencébe igyekezett. Nem beterelni, inkább kinn tartani volt nehéz a tömeget, hogy a filmfelvétel a forgatókönyv szerint üres mendencével kezdődhessen. Herendi Gábor filmrendező és stábja remekül megoldotta a feladatot, s a résztvevők is vidáman labdáztak, amikor végre a vízbe csobbanhattak..

Hajnali 1-kor kezdődtek a koncertek a színpadon. Fellépett Nemjuci, a Romanek Airlines, és Tom Noize. Voltak még tűzzsonglőrök és szinkronúszók, sőt még masszőrök is. A büfében nem csak a zsíros kenyér, hanem az alkohol is fogyott. Egyik vendégünk olyan mélyen nézett a pohár fenekére, hogy mentővel kellett a detoxikálóba szállítani. Egy másik vendéget fejsérülése miatt vitt kórházba a ?fehér taxi?. Őt nem az alkohol, még csak nem is egy kötekedő vendég döntötte le, hanem egyszerűen elcsúszott a vizes talajon.

Az ételek-italok általában 350 forintba kerültek, s egyébként is minden a 350-es szám körül forgott. Ez a szám több tudományos mérés szerint az atmoszféra biztonságos szén-dioxid szintjét jelzi, amely mellett még elkerülhetők a klímaváltozás okozta katasztrófák. Mára ez az érték elérte a 390-es (part per millió ? PPM ?, azaz milliomod részecske) szintet, melynek mérsékléséről idén decemberben a koppenhágai csúcson dönteni kell. A 350.org is ezért harcol.

Tegnap a világ számos pontján megrendezték az Éghajlatvédelmi Világnapot. 153 országban mintegy 2200, a mienkhez hasonló akció volt. Több millió ember megmutatta, hogy egy biztonságosabb jövőt szeretne és megtesz mindent, hogy az éghajlatváltozás ütemét amennyire lehet, mérsékelje. A buli nálunk 4 órakor sikeresen véget ért. Mivel hajnali 3-kor a téli időszámításra való átállás miatt 2-re kellett visszahúzni óráinkat, ez mindnyájunknak egy óra pluszt jelentett. S amíg ez az idő vendégeinknek többletszórakozást, addig nekünk ? a Klímafürdő stábjának ? pluszmunkát okozott. Örömmel végeztük!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gordon Benedeknél | ZETApress

Szóljon hozzá!