ZETApress

hírportál

Gyermeknap az Állatkertben

Eső és szél keserítette meg a Városligetbe látogató szülők és gyermekek életét az idei Gyermeknapon. A szabadtéri rendezvényeket igyekeztek tető alá hozni a szervezők. Azokkal a programokkal, amelyek nem fértek be a sátrakba, megvárták az eső elmúltát. Az áprilisi időjárás ellenére az Állatkertbe is sokan látogattak ki.

Igaz a rossz idő miatt mintegy fele annyian voltak, mint egy verőfényes átlagos hétvégén. Mivel a gyerekek az ünnepre való tekintettel 250 forint kedvezményt kaptak a jegyváltásnál, így a várt bevételük tovább csökkent. Szerencséjükre a felnőttekkel most is, mint máskor, teljes árú jegyet vetettek.

Tavaly óta immár másodszor rendezték meg szombat-vasárnap a Lepkeházban a Magyarországi Nőszirom Kiállítást. A csokrok készítésében, a virágok elrendezésében a Mogyoródi úti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakközépiskola diákjai segítettek tanáraik vezetésével.

A szomszédos Vidámparkba ma nem csak a 120 centiméteresnél alacsonyabbak mehettek be ingyen. Minden gyermeket jegy nélkül engedtek be napjukon. Akik nem csak a játékokra voltak kíváncsiak, akik nem csak a Hullámvasútra és egyéb technikai csodára váltottak jegyet, azok az Elvarázsolt Kastély előtt gyermeknapi műsoron szórakozhattak. Igaz az eső itt is többször közbeszólt.

Szóljon hozzá!