ZETApress

hírportál

Alexandra romantikája

Diane ChamberlainKét romantikus regényt és két izgalmas, feszültségekkel teli thrillert ajánlunk a borongós, őszi estékre a női olvasók figyelmébe. Elsőként Diane Chamberlain, a Titkok örvénye című sikerkönyv szerzőjének felkavaró regényét, a Kegyes hazugságokat, amely Cathy Kelly szerint egy nagyon érzékenyen elmesélt, hihetetlenül megindító történet ? tudatta Jusztinger Brigitta.

A ’60-as években játszódó történet két kivételes nő: Ivy és Jane kapcsolatát meséli el. Súlyos feszültségekkel terhes korszak ez, amikor a közjó érdekében az állami törvények lehetővé tették a sterilizációt, és ahol a jómódú középosztály cukormázas élete és a szegények hétköznapi nyomorúsága között áthidalhatatlan szakadék tátongott. Munkája és a Hart család titkai súlyos erkölcsi dilemma elé állítják Jane-t: el kell döntenie, hogy segítsen-e Ivyn, vagy adja fel mindazt, amiben eddig hitt. ? A Kegyes hazugságok Diane Chamberlain legfontosabb könyve ? írta Dorothea Benton Frank. Diane Chamberlain végzettségét tekintve szociális munkás, aki pszichológusként is praktizált. Párjával, a fényképész John Pagliucával és két juhászkutyájával, Keeperrel és Cole-lal Észak-Karolina államban él. Számos bestseller szerzője; Titkok örvénye című regénye 2013-ban jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában.

Emellett egy érzéki, gyengéd és gyönyörű regényt ajánlunk a felnőtté válás keserédes kihívásairól. Anton DiSclafani: Veszélyes vágyak című kötete egy sorsfordító nyár történetét tárja elénk, az 1930-as gazdasági világválság idején. Az észak-floridai születésű Anton DiSclafani országos szinten jegyzett műlovaglónő. Az Emory Universityn és a Washington Universityn végzett. Jelenleg St. Louisban él, ahol kreatív írást oktat. A Veszélyes vágyak az első regénye.

Thrillerek a romantikázást követően

A thrillerek közül Megan Abbott: Riválisok című kötete kíméletlenül és érzékenyen tárja fel a kamaszlányok lelkének sötét zugait. Gillian Flynn, a Holtodiglan szerzője szerint: Feszült, komor és gyönyörűen megírt. A Riválisokat a Krimiszerzők Társasága a legjobb thriller kategóriában Acéltőr-díjra jelölte; a 2013-as Anthony-díjon a legjobb regények listájára került, a Booklist az év egyik legjobb krimijének, az Amazon pedig az év egyik legjobb könyvének nevezte. Megan Abbott brit és amerikai irodalomból doktorált a New York-i Egyetemen. Irodalmat, írásművészetet és filmelméletet oktat a New York-i Egyetemen, a The New Schoolban, valamint a New York-i Állami Egyetem Oswego-i Karán. New Yorkban él, nyolc regényt írt, s elnyerte a rangos Edgar Allan Poe-djat.

És végül a világszerte több mint 750 ezer példányban eladott Halálos hallgatást, A. S. A. Harrison thrillerét ajánljuk figyelmükbe. A Halálos hallgatás váltakozó nézőpontból elmesélt története egy széthullóban lévő házasságról, szakításról és elhagyatottságról, kompromisszumképtelenségről és be nem tartott ígéretekről szól. ? A Halálos hallgatás egy végletekig civilizált kapcsolat darabokra hullását vizsgálja: olyan ez, mintha a sors szélvédőjén egy apró repedés támadt volna. Erős, szinte hipnotikus, és teljességgel lenyűgöző szöveg. Harrison kimozdítja szereplőit komfortzónájukból, és egy olyan világba taszítja őket, ahol minden lehetséges ? még a gyilkosság is ? írta róla Elizabeth Brundage.

Szóljon hozzá!