ZETApress

hírportál

Egynyári virágok

Egynyári virágágyEgynyárivirág-bemutatót tartott a Főkert Zrt. tegnap este a Margitszigeten. Több mint ezer négyzetméteres egybefüggő virágágy készült. A Virágoskertbe az Árpád hídi lejárótól az Önkormányzati Rendészet elektromos autóival utazhattunk. A rendezvényt Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes Szabó Józseffel, a Főkert Zrt. vezérigazgatójával együtt nyitotta meg háromnegyed 7-kor. Hasonlót egy hónapja láttunk Angyalföldön.

Az eseményen elhangzott, hogy a fővárosban nincs még egy ilyen környezetben elhelyezett és ekkora méretű ? nagyjából 1100 négyzetméteres ? egybefüggő virágágy, ahol ennyi egynyári virág található. A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg, amelynek hátterében a tervezéstől a termesztésen át a megvalósításig jól szervezett csapatmunka áll. A bemutatóhoz kapcsolódva a Főkert szakemberei összesen több mint 26 ezer egynyári virágot ültettek el. Amellett, hogy a virágágy emeli a Margitsziget szépségét, a növénynemesítőknek, -termesztőknek, -tervezőknek és -fenntartóknak számtalan információt hordozó ?csemegét? is jelent az évente látványában, faj- és fajtaösszetételében változó növényegyüttes.

Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően a főváros kiemelt célja a Margitsziget fejlesztése. Ennek jegyében fogadta el korábban a Fővárosi Közgyűlés a Margitsziget fejlesztési koncepcióját. Megújult a Szökőkút, amely Európa egyik legnagyobb és leghíresebb szökőkútjává vált. Az 1911-ben épült Víztorony szintén megújult tavaly, csakúgy, mint a Szabadtéri színpad. A főváros folytatja a sziget fejlesztését: teljes csatornázással, öntözőrendszer kialakításával, útépítéssel, dísz- és közvilágítás kiépítésével, a Japánkert, a Zenélőkút felújításával.

Szóljon hozzá!