ZETApress

hírportál

Új évad az olaszoknál

Gina Giannotti, az Olasz Intézet igazgatónőjeDélelőtt az Olasz Kultúrintézetben bemutatásra került a 2014-15-ös Olasz Évad programja: 365 nap kiállítás, előadás, koncert, filmvetítés és sok más kulturális esemény ? a széles és sokrétű programválasztéknak köszönhetően képes kielégíteni a szakavatottak igényeit és az érdeklődők kíváncsiságát ? tudtuk meg az intézet igazgatónőjétől.

Ingyenesek a legjobb zenei rendezvények ? a klasszikustól a kortárs zenei koncertekig, a dzsessztől a táncos előadásokig ?, az olasz filmművészet korábbi és újabb alkotásainak bemutatását célzó vetítések, a kerekasztal-beszélgetések, a kiállítások, a találkozók és egy sor olyan kezdeményezés, mely helyi intézmények (egyetemek, színházak, múzeumok) igényére válaszul jön létre, az együttműködés és kölcsönös eszmecsere jegyében.

Az Olasz Évad a kínálat sokfélesége és a témák gazdagsága ellenére jól körvonalazott és felismerhető képet mutat, köszönhetően azoknak a sorozatoknak és szemléknek is ? Olasz hangok régen és ma, I-TÁLentumok, Olasz nyelv hete, MittelCinemaFest ?, melyek szabályos időközönként kerülnek megrendezésre, és immár megszilárdult helyet foglalnak el a programban.

Az évad nagy pillanatai közé tartoznak azok a rendezvények, melyek apropója például az Európai Unió Tanácsa olasz elnökségének féléve, a 2015-ös Milánói Expó, az első világháború 100. évfordulója, vagy Dante születésének 750. évfordulója. Az Olasz Kultúrintézet egy olyan évadot kínál tehát, mely a minőségi kulturális és művészeti projektek, az innováció és a partnereket, támogatókat és természetesen népes közönséget vonzó tartalmak egyensúlyára törekszik.

Szóljon hozzá!